18 / 04 / 2024

Kira düzenlemesinin detayları belli oldu!

Kira düzenlemesinin detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrası esnaflara yapılacak kira yardımı ile ilgili detayları paylaştı. İşte kira yardımının detayları...



Dün gerçekleşen kabine toplantısının ana gündem maddesi kira yardımı oldu. Hürriyet'te yer alan habere göre; Kabine yardımı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Erdoğan, "Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz." açıklamasını yaptı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının satır başları...

"Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran'a kadar uzattık. İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediyelere mülkiyet veya tasarruflarında bulunan taşınmazların, irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımından kaynaklanan bedellere indirim veya erteleme kararı alabilme imkanı sağladık." dedi.


Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

"Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan kesime, 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız. Ayda 1 milyar 240 milyon liradan toplamda 3 milyar 718 milyon liralık desteği esnafımıza sunmuş oluyoruz. Hazine taşınmazları üzerindeki turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma ve hasılat payları ile ecrimisillerin ödeme sürelerini başvuru şartı aramaksızın 1 yıl erteliyoruz."
 

Kabine toplanıyor! Gündemde kira düzenlemeleri var!


Geri Dön