24 / 04 / 2024

Kira fiyatları artacak mı? İstanbul’da öğrenciler yana yakıla ev arıyor..

Kira fiyatları artacak mı? İstanbul’da öğrenciler yana yakıla ev arıyor..

YKS sınavının ardından üniversite öğrencileri bir bir tercih yapmaya başladı. Tercihlerini İstanbul’dan yana kullanan üniversite öğrenci adayları yana yana ev aramaya başladı.



Yoğun taleple karşılaştıklarını ifade eden emlakçılar, YKS tercihlerinin sona ermesi ile yüzde 70-80’e varan taleple karşılaştıklarını ve ev tutacak aday öğrencilerin okul başlamasından bir iki ay önce ev tutması gerektiğini ifade ediyor.


Emlakçılar, aday öğrencilerin kiralık ev bulma konusunda tavsiyelerde bulunurken, şuana dek yaklaşık bir ay içerisinde 15 öğrencinin kendilerini aradığını, yalnız  5 tanesine olumlu yanıt verebildiklerini ifade ettiler.
Dahası emlakçılar, YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihte daha fazla yoğunlaşacağını ve kiralık ev bulabilme konusunda gittikçe daha zorlanacaklarını söylediler.


KİRALIK EVLERE YOĞUN TALEP VAR


Üniversite yerleştirme tercihlerinden sonra İstanbul'da kiralık ev taleplerinde artış olduğunu söyleyen Emlakçı Hakan Özkanca, şöyle konuştu:


‘’Üniversite tercihlerinin yapılmasıyla beraber kiralık dairelere talep arttı. Öğrencilere yaklaşık bir aydır daire vermeye başladık.Öğrenciler okullar başlamadan 1-2 ay öncesinden kiralık dairelerini tutmak istiyorlar. Aslında iyide yapıyorlar çünkü İstanbul'da zaten kiralık daire bulmak zor.
Öğrencilerde yoğunluk başlamadan aylar öncesinden kiralık daire arayışlarına başladılar. Eşyalı veya eşyasız farketmeksizin daire arıyorlar.
Yaklaşık 1 ay içerisinde 15 öğrenci kiralık daire için bizi aradı fakat 5 tanesine daire bulabildik.
Bahçelievler bölgesinde öğrenciler için 2+1 daireler 5 bin lira ile 7 bin lira arasında değişiyor. Eşyalı olanlar ise 8 bin ile 10 bin TL kiraları bulunuyor.’’
 


Geri Dön