16 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi 1. taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi 1. taksiti ne zaman?

2015 yılında ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin 2016 yılı içerisine vergi ödemeleri gerekiyor. Vergi senede iki taksitte ödeniyor. Peki, kira gelir vergisi 1. taksiti ne zaman?



Kira gelir vergisi 1. taksiti ne zaman?

2015 yılında ev veya işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin 2016 yılı içerisine vergi ödemeleri gerekiyor. Ancak vergi, istisna sınırından yüksek geliri olanlar tarafından ödeniyor. Bu sınırın altında kalan gelirler için vergi ödemesi yapılmıyor.


Kira gelir vergisi için bu istisna sınırları mesken ve işyerlerinde farklı tutarlarda tespit ediliyor. 2016 yılı kira gelir vergisi istisna sınırları şu şekilde sıralanıyor:


Mesken kira geliri istisnası: 3 bin 600 TL

İşyeri kira geliri istisnası: 29 bin TL


Yukarıdaki sınırların üzerindeki gelirler için kira gelir vergisi ödemesi yapılıyor. Vergi ödemelerinden önce beyanname verilmesi gerekiyor. Beyannameler 1- 25 Mart tarihleri arasında veriliyor. İsteyenler internetten isteyenler vergi dairesinden beyanlarını verebiliyor.


Kira gelir vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, kira gelir vergisi 1. taksiti ne zaman?


Kira gelir vergisi 1. taksiti..

Kira gelir vergisi 1. taksiti, 1 - 31 Mart tarihleri arasında ödeniyor. Verginin ikinci taksitleri ise Temmuz ayı içerisinde ödeniyor. 



Hazır beyan sistemi nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön