26 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi beyanname sınırı 2017!

Kira gelir vergisi beyanname sınırı 2017!

2016 yılında taşınmaz malını kiraya vererek istisnadan yüksek gelir elde eden kimseler bu sene vergi mükellefi oluyor. İşte kira gelir vergisi beyanname sınırı 2017..



1 Ocak-31 Aralık 2016 tarihleri arasında gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler bu sene vergi mükellefi oluyor.


Gelir Vergisi Kanunu gereğince, bu vergiyi istisna sınırından yüksek geliri olan kimseler ödüyor. İstisna sınırı her sene yeniden belirleniyor. Bir sene boyunca elde edilen gelirin bu sınırın altında olması halinde vergiden muaf olunabiliyor.


Yılda iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinde istisna sınırları şu şekilde; 


Kira gelir vergisi beyanname sınırı 2017

Kira gelir vergilerinde istisna tutarları mesken ve işyerlerinde farklılık gösteriyor. 2017 yılında uygulanacak istisna tutarları şu şekilde sıralanıyor:


-Mesken kira gelir vergisi sınırı 3.800 TL

-İşyeri kira gelir vergisi sınırı 30.000 TL.

 

Kira gelir vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Yukarıdaki istisna bedellerinden yüksek kira bedeli elde eden kimselerin 2017 yılında beyanname vererek kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor.  


Kira vergisi için beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Bu beyanname, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. Kira gelir vergisi beyannamesini internetten vermek isteyen kimseler Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname sistemine giriş yapıyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön