25 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi beyannamesi süresi uzatıldı!

Kira gelir vergisi beyannamesi süresi uzatıldı!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler, kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Kira gelir vergisi ödeyecek vatandaşlardan beyanname vermemiş olanlar için süre 28 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı...



Kira gelir vergisi beyannamesi süresi uzatıldı!

Gayrimenkulünü kiraya veren ve belirlenen istisna bedelinden yüksek gelir elde eden vatandaşlar gelir vergisi mükellefi oluyor.


Bir takvim yılı içinde elde edilen gelirlerin vergisi bir sonraki yıl içerisinde iki taksit halinde ödeniyor. Gelir Vergisi Kanunu esaslarına göre, kira gelir vergisi Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde ödeniyor.


İlk taksit ödemelerinin 31 Mart'ta sona ereceği vergi için bilindiği üzere öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Kira gelir vergisi beyannamesi vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet üzerinden kira beyanname sistemine giriş yapılarak da verilebiliyor.


Kira gelir vergisi beyannamesi son günü bugün yapılan açıklama ile uzatıldı. Yoğun iş yükü konusunda Bakanlığa iletilen sorunlar nedeniyle bugün akşama kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi, 28 Mart 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı. 


Bu süre içerisinde beyannamelerin verilmiş olması gerekiyor. Aksi takdirde dönemi içerisinde beyanda bulunmamış vergi mükellefleri için cezai hükümler uygulanıyor.


Kira beyanında bulunmamanın cezası!


Kira beyannamesi verip vermeyeceğinize karar veremediyseniz, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kira beyan testindeki soruları yanıtlayarak; sonuca ulaşabilirsiniz.


Kira beyan testi!



Geri Dön