24 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018!

Kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelirler için ödenmesi gereken kira gelir vergisinde öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi süresi 2018 nedir?



Kira gelir vergisi, konut ve işyeri kiralamalarından gelir elde eden kimseler tarafından veriliyor. Vergiyi geliri elde eden kimseler ödüyor. Ancak kira gelir vergisi için belirlenen istisna sınırlarından düşük gelir elde eden kimseler beyanname vermek zorunda olmuyor.

 

Kira gelir vergisi beyanname verme sürecinde gerçek gider yöntemi veya götürü gider yöntemi seçilebiliyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi süresi nedir?

 

Kira gelir vergisi beyannamesi süresi nedir?


Kira gelir vergisi beyannamesi genelde 25 günlük bir süre içerisinde veriliyor. 1-25 Mart tarihleri arasında verilmesi gereken kira beyannamesinde bu süre son günün hafta sonuna gelmesi durumlarında uzatılabiliyor. 

 

Bu sene de 25 Mart'ın Pazar gününe denk gelmesi nedeni ile, kira gelir beyannamesi en son 26 Mart'ta verilecek.

 

Kira gelir vergisi beyannameleri ilgili vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi, internet şubesinden de verilebilecek. İnternette "Hazır Beyan Sistemi" ile beyanname verilebiliyor.

 

Kira gelir vergisi beyannamesi sınırı nedir?


Kira gelir vergisi beyannamesi sınırı meskenlerde 3 bin 900 TL olarak, işyerlerinde ise 30 bin TL olarak belirlendi.

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön