16 / 04 / 2024

Kira gelir vergisi ikinci taksit ödeme zamanı 2015!

Kira gelir vergisi ikinci taksit ödeme zamanı 2015!

Taşınmaz kiralamalarında istisnadan yüksek gelir elde edenler senede iki taksit halinde vergilendiriliyor. İlk taksit Mart'ta ödendi. Peki, kira gelir vergisi ikinci taksit ödeme zamanı 2015 ne zaman?



Kira gelir vergisi ikinci taksit ödeme zamanı 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında istisnadan yüksek gelir elde edenler vergilendiriliyor.


Konut kira geliri elde eden kişilerin, yıllık olarak tespit edilen istisna tutarının (2014 yılı için istisna tutarı 3.300 TL) altında kira geliri elde etmeleri halinde vergi dairesinde mükellefiyet kaydı açtırmasına ve beyanname vermesine gerek bulunmamaktadır.


Ancak bu bedelin üstünde gelir elde eden kimseler vergi mükellefi olarak beyanname verme ve ödeme yapmakla sorumlu oluyor.


İşyerinde ise kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını (2014 yılı için 27.000 TL) aşanlar vergi mükellefi oluyor.


Vergi takvimine göre kira gelir vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart ayı içerisinde yapılmıştı. Kira gelir vergisi ikinci taksit ödeme zamanı ise 1 - 31 Temmuz 2015 tarihleri arasında olup, mükelleflerin bu tarihlerde ödeme yapması gerekiyor.


Vergi borcu; Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine;

Bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine;

Tahsile yetkili banka şubelerine ödenebiliyor.



Temmuz ayında ödenecek vergiler hangileri?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön