19 / 04 / 2024

Kira sertifikası ihracı, uzun dönemli yatırım aracı!

Kira sertifikası ihracı, uzun dönemli yatırım aracı!

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcı Alpaslan Çakar, "Avro cinsi devlet tahvili ve kira sertifikası ihracı, yurt dışında yerleşik yatırımcılar için uzun dönemli yatırım aracı" dedi...



Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Türkiye-Almanya Ekonomi Diyaloğu Toplantıları kapsamında, avro cinsi devlet tahvili ve kira sertifikası ihracı ile ilgili sunum yaptı. 

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, avro cinsi devlet tahvili ve kira sertifikası ihracının yurt dışında yerleşik yatırımcılar için uzun dönemli yatırım aracı olduğunu söyledi. Çakar "Riski olmayan ve avro cinsinden kazanç sağlayan uzun dönemli iyi bir yatırım olarak düşünülebilir. Yurt dışında bu oranda bir getiri etmek oldukça zor." dedi. 

Amaç, yatırımcı tabanını genişletmek

Avro cinsi devlet tahvili ve kira sertifikası ihracı, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yurt içi ve dışında yaşayan yatırımcılara sunulan finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla başlatıldı.

12 Eylül-12 Ekim 2018 döneminde, 5 hafta boyunca etaplar halinde avro faiz getirili devlet tahvili ve avro kira getirili kira sertifikası ihracı talep toplama yöntemi ile gerçekleştirilecek.


Geri Dön