26 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?

Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kira sözleşmesi imzalayan kimseler kısa sürede eve henüz taşınmadan fikrini değiştirebiliyor. Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...



Konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşme taraflar arasında bir şahit huzurunda yapılabileceği gibi noter huzurunda da imzalanabiliyor. Öyleki yazılı sözleşmesi olmayan sözlü anlaşmalar da kira sözleşmesi hukuku kapsamında düzenleniyor.

Ev ya da işyeri arayan kiracıların talepleri doğrultusunda bir mülk bulmaları kolay olmayabiliyor. Kimi zaman ise gayrimenkulün bulunmasına rağmen çeşitli nedenlerden dolayı anlaşma sağlanamıyor. 

Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?


Kiracılar, kiralama sürecini hızlandırmak adına bir veya birden fazla emlakçıdan yardım alabiliyor. Bir ev sahibi ile anlaşma sağlanırken, bir başkasından olumlu haber gelebiliyor ya da başka olumlu-olumsuz nedenler gelişebiliyor. Bu gibi durumlarda kira sözleşmesini yeni imzalamış olan kimseler, sözleşmeden nasıl vazgeçildiğini araştırıyor. 

Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...


Geri Dön