25 / 04 / 2024

Kira sözleşmesi ne zaman yenilenir?

 Kira sözleşmesi ne zaman yenilenir?

Kira sözleşmesi taşınmaz mallar için kiracı ve ev sahibi tarafından imzalanan anlaşmadır.Kira sözleşmesi süreli ve süresiz olabiliyor.Peki,kira sözleşmesi ne zaman yenilenir?İşte kira sözleşmesi yenilenme zamanı...



Kira sözleşmesi ne zaman yenilenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ve ev sahibi arasında kira anlaşmasına dair kira sözleşmesi imzalanıyor.Kira sözleşmesi süreli olabileceği gibi süresiz de olabiliyor.


Sözleşmeler genellikle 1 yıl olarak düzenleniyor.Kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor.Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor.


On yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor.

Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebiliyor.


Konut kira sözleşmesi yapılırken dikkat edilmesi gereken şeyleri aşağıdaki örnekte bulabiliriz:


Kira Sözleşmesi

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar


İmzalar



Kırsal dönüşüm kira yardımı ne kadar?



Özge ÖZDEMİR/Emlakkulisi.com


Geri Dön