29 / 03 / 2024

Kira tahsilatı sorunu kredi notuyla çözülecek!

Kira tahsilatı sorunu kredi notuyla çözülecek!

Coldwell Banker Türkiye’nin Kredi Kayıt Bürosu’nun finansal Hizmet platformu Findeks ile gerçekleştirdiği iş birliğiyle gayrimenkul sahiplerinin en büyük problemi olan “kira tahsilatı” sorunu geride kalıyor.



Dünyanın en köklü gayrimenkul danışmanlık markası Coldwell Banker Türkiye’nin Kredi Kayıt Bürosu’nun finansal Hizmet platformu Findeks ile gerçekleştirdiği iş birliğiyle gayrimenkul sahiplerinin en büyük problemi olan “kira tahsilatı”  sorunu geride kalıyor.


Dünyanın en köklü gayrimenkul danışmanlık markası olan Coldwell Banker Türkiye, Kredi Kayıt Bürosu’nun finansal Hizmet platformu Findeks ile gerçekleştirdiği iş birliğiyle gayrimenkul satış ve kiralamalarında fark yaratıyor. İş birliği sayesinde gayrimenkul sahiplerinin en büyük problemi olan “kira tahsilatı” sorununu geride bırakırken, konut satış ve kiralamalarında alıcının borcuna olan sadakatini önceden ölçebiliyor. Coldwell Banker Türkiye ülke Başkan'ı Dr. Gökhan Taş iş birliğini şöyle değerlendiriyor: “Ev sahiplerinin en büyük sorunu nitelikli kiracı bulmak ve kiraya verdikleri ya da sattıkları gayrimenkullerinden ideal geliri elde etmek olsa da bunu bir sisteme oturtmak önceden mümkün değildi. Ancak Findeks sayesinde kiracıyı gözünden değil Kredi Notundan tanıma devri başladı.“


Alıcı ve satıcı zamandan tasarruf edecek

Gayrimenkul için kredi alımlarında konut satış rakamlarına paralel olarak İstanbul,  Ankara  ve İzmir’in  %45’lik bir paya sahip olduğunu belirten Taş, özellikle büyük şehirlerde doğru gayrimenkulü güvenle vermenin oldukça zor olduğunun altını çiziyor. İş birliği sayesinde satın alma işlemlerindeki kredi talep sürecini hızlandırarak alıcı ve satıcıya zamandan tasarruf kazandırabileceklerini belirten Taş tüm “Coldwell Banker şubelerinde aynı standartta hizmet verilmesini sağlayarak farkımızı ortaya koyacağız” diyor. 

Evinizi güvenle emanet edebilirsiniz

Kredi borçlarını düzenli ve zamanında ödeyen kimselerin genel olarak değerlendirildiğinde herkesin birlikte iş yapmak isteyeceği güvenilir kişiler olduğunu vurgulayan Kredi Kayıt Bürosu Stratejik Planlama ve Kurumsal İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Koray Kaya “Bugün en önemli yatırımınız olan evinizi ya da iş yerinizi kiraya verirken hiç tanımadığınız birine emanet ediyorsunuz. Bu kişi “kiranızı ödeyebilecek güçte mi? Evinizi doğru kullanır mı? Kiranızı zamanında öder mi?”  bilemiyorsunuz. Ancak Findeks ve Coldwell Banker’in yaptığı iş birliği sayesinde alıcı ve kiracının onayı ile alınacak Findeks Risk Raporu ve Findeks Kredi Notu, kişilerin daha önceki borçlarını düzenli ödeyip ödemediği bilgisine ulaştırıyor. 1 ile 1.900 arasında değişen kredi notu ışığında kişinin borcuna sadık bir insan olup olmadığı da anlaşılabiliyor.” diyor.




Geri Dön