25 / 04 / 2024

Kira zamları resmen donduruldu! 6.8 milyon kiracı rahat nefes alacak!

Kira zamları resmen donduruldu! 6.8 milyon kiracı rahat nefes alacak!

Kira yükselişine yapılan yeni düzenlemenin 6 milyon 788 bin civarındaki kiracıya rahat nefes aldıracağı öngörülüyor. Kira yükselişine yapılan yeni düzenlemenin 6 milyon 788 bin civarındaki kiracıya rahat nefes aldıracağı öngörülüyor. 



Kiraların bazı bölgelerde yüzde 140 oranlarında artması ve yüksek artışa gidemeyen konut sahiplerinin çeşitli sebeplerle kiracıları çıkmaya zorlamasıyla en önemli gündem konularından olan kira yükselişine çözüm bulundu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuyla ilgili açıklama yaptı ve 1 Temmuz 2023'e kadar gerçekleştirilecek kira sözleşmelerinde, geçmiş senenin yüzde 25'ini geçemeyecek yükselişlerin yapılacağını belirtti. Bu haber kiracılar için umut oldu. 

Kira zamları resmen donduruldu! 6.8 milyon kiracı rahat nefes alacak! 

Kira yükselişine yapılan yeni düzenlemenin 6 milyon 788 bin civarındaki kiracıya rahat nefes aldıracağı öngörülüyor. Kira artış oranı Haziran ayı için yüzde 39.33 olmasına rağmen İstanbul Planlama Ajansı’nın çalışmasına göre, İstanbul'da Nisan 2022 sonu itibariyle yeni konutların son bir senedeki kira yükselişi yüzde 161,4 olarak belirlenmişti. Kıyı kentlerdeki çok yüksek kira artışları sebebiyle, Türkiye'de ortalama kira yükseliş oranı yüzde 182.7'yi gördü. Durum böyle olunca da kiracı ve konut sahibi uyuşmazlıkları katlanarak arttı ve şikayetler de çoğaldı. 

Peki kira artışlarının yüzde 25'i geçemeyecek olması sektörü nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...


Geri Dön