25 / 04 / 2024

Kiracı esnaf dikkat! Başvurular e-Devlet'te!

Kiracı esnaf dikkat! Başvurular e-Devlet'te!

Kira desteği başvuru ekranı, başvuru tarihinin uzatılmasının ardından gündeme geldi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafa ve sanatkarlara sağlanan gelir kaybı ve kira desteği başvurularının 11 Ocak tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. İşte başvuru ekranı ve şartları...



Esnafa kira desteği başvuruları son gelişmeler yakından inceleniyor. 8 Ocak'ta sona ermesi planlanan kira yardımı başvuruları Bakanlık'ın yaptığı açıklamaya göre 11 Ocak saat 23:59’a kadar uzatıldı. Başvurular T.C. Kimlik Numarasının son hanesine göre yapılacak. Başvuru sürecinin ardından yapılacak değerlendirmelerin ardından hak sahiplerine yapılacak ödemeler bakanlık tarafından duyurulacak.

Kiracı esnaf dikkat! Başvurular e-Devlet te!

KİRA DESTEĞİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Hürriyet'te yer alan habere göre; destek başvuruları 11 Ocak tarihine kadar alınacak. Destek başvuruları elektronik ortamda www.turkiye.gov.tr adresindeki Ticaret Bakanlığı hizmetleri altında yer alan, "Gelir Kaybı Desteği Başvurusu" ve "Kira Desteği Başvurusu" bağlantılarından gerçekleşecek.

Başvuru sonuçları destek başvuruları tamamlanmasından sonra www.turkiye.gov.tr adresinde duyurulacak.

Başvuru süreci sonrasında tamamlanacak değerlendirmelerin ardından hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı'nca açıklanacak tarihte başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik aktarılacak.

Kiracı esnaf dikkat! Başvurular e-Devlet te!

KİRA DESTEĞİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Kiracı esnaf dikkat! Başvurular e-Devlet te!

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kira yardımları büyükşehirlerde 750 lira, diğer illerde ise aylık 500 lira olacak ve 3 aylık süre içerisinde ödemeler yapılacak.

İş yeri kira bedeli kira desteğinin altında olması halinde işyeri kira bedeli kadar kira destek sunulacak.

Şartların yerine getirilmesi halinde gelir kaybı ile kira desteğinden aynı anda faydalanabilecek.

Destek kapsamında yer alan birden fazla işletmesi olanlara vergi sicil kayıtlarındaki esas faaliyet konusu üzerinden yalnızca 1 kez destek verilecek. Kira ödemesi yapılan birden fazla iş yeri bulunması durumunda sadece 1 iş yeri için kira desteği alınacak. 

Esnafa kira desteğind!e son başvuru tarihi 11 Ocak'a uzatıldı


Geri Dön