24 / 04 / 2024

5 bin 137 TL maaş ödenecek! Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor!

5 bin 137 TL maaş ödenecek! Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor!

İhtiyaç sahiplerine 5 bin 137 Türk Lirası ödeme yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı. Ödemeler, başvuruda belirtilen şartları sağlayan vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Ödemeyi alabilecek kişilerin çalışmıyor olması gerekli. İşte tüm detaylar...



 

İşsizlik maaşı kısaca, işsiz olan kişilere yapılan ödemelere denir. Sigortalının son dört aylık prime esas kazançları göz önüne alınarak İŞKUR işsizlik maaşı hesaplaması yapılır. Ancak bu maaş sadece yasa gereği karşılanması gereken şartları sağlayan vatandaşlara ödenir. 

5 BİN 137 TL ÖDENİYOR!


İşsizler, işsiz kaldıkları dönemde farklı tutarlarda maaş ödemesi alabiliyorlar. Verilen bu ödemenin amacı kişilerin, işsiz kaldığı dönemde yaşamını idame ettirebilmesidir. 2022 yılında en düşük işsizlik maaşı 2 bin 568 Türk Lirası iken en yüksek işsizlik maaşı ise 5 bin 137 Türk Lirası olarak ödenmeye devam ediyor.

İŞSİZLİK MAAŞINI KİMLER ALABİLİR?

İşsizlik maaşı alacak kişilerin kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalması gerekir. Bu sebeple istifa eden kimseler işsizlik maaşından faydalanamaz. İşte işsizlik maaşı almak için gerekli şartlar:

* Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak
* Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak
* Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvuru yapmak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön