25 / 04 / 2024

Kiracı esnafa vergi desteğinin tüm detayları!

Kiracı esnafa vergi desteğinin tüm detayları!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanana esnafa vergi desteğinin tüm detayları belli oldu...



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı yeni vergi indirimlerinin detayları Resmi Gazete’de yayımlandı.

KDV yüzde 8’e düştü

Hürriyet'te yer alan habere göre; bu kapsamda koronavirüsten etkilenen ekonomik faaliyetlere destek sağlanması için birçok sektörde katma değer vergisi (KDV) oranlarında yıl sonuna kadar indirim yapıldı. Belirlenen sektör ve işkollarında tanımlı mal ve hizmetlerin sunulmasında uygulanan KDV oranları, yıl sonuna kadar geçerli olmak üzere yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü.

Kiraya vergi desteği

Alınan tedbirler ile iş yerlerinin gayrimenkul kiralamalarındaki yüzde 20 gelir vergisi stopaj oranı da yıl sonuna kadar yüzde 10'a düşürüldü.

Gelir Vergisi Kanunu’nun 94’üncü maddesi ile esnaf, tüccar, serbest meslek erbabı, şirketler gibi kişi, kurum ve kuruluşlar iş yerleri için kira ödemeleri üzerinden gelir vergisi kesintisi alınıyordu. Mevcut uygulama kapsamında kiracı olan söz konusu mükelleflerin, yaptıkları kira ödemelerinin brüt tutarı üzerinden yüzde 20 gelir vergisi tevkifatı yapması gerekiyor. Yapılan düzenleme ile 31 Aralık 2020 tarihine kadar nakden veya hesaben yapılan kira ödemelerine yüzde 10 gelir vergisi kesintisi yapılacak. Böylece kesinti yapmakla yükümlü mükelleflerin gerçek kişilere, kooperatiflere, dernek ve vakıflara yapacakları kira ödemelerine yüzde 10 oran esas alınacak.

İş yeri kira stopajı yüzde 20'den 10'a indi!

Esnaf ve tüccarın kira ödemesine vergi desteği!


Geri Dön