26 / 04 / 2024

Kiracı ev sahibinden hangi tadilatları talep edebilir?

Kiracı ev sahibinden hangi tadilatları talep edebilir?

Kirada oturduğunuzu ancak evin bazı tadilatlara ihtiyacı olduğunu farz edelim. Bu noktada kiracı ev sahibinden hangi tadilatları talep edebilir, detayları haberimizde...



Kiracı ev sahibinden hangi tadilatları talep edebilir?

Kiracı, evi ilgilendiren bazı tadilatları ev sahibinden talep edebilirken, bazılarını ise ev sahibinden talep edemiyor. Örneğin evin demirbaşlarından olan kalorifer peteklerinin zamanla bozulması durumunda kiracı bu tadilatı ev sahibinden talep edebiliyor. Ancak, kiracının isteği üzerine kapıların değiştirilmesi gibi tadilatlar ev sahibinden talep edilemiyor. 


Bu konuya ilişkin husus şu şekilde özetlenebilir; kiracının standart olarak kullandığı bir şeyin bozulması, kırılması, işlevini yitirmesi gibi durumlarda bu tadilat masraflarını kiracı kendisi öder.


Söz konusu evin demirbaşları ile ilgili tadilat söz konusu olduğu takdirde kiracı ev sahibinden bu tadilatları talep edebilir. Örneğin, çatı, asansör, peyzaj, dış kapı, kalorifer petekleri gibi..


Ev sahibinden talep edilen bir başka tadilat konusu ise ana gayrimenkul olan binaya ilişkin giderlerdir. Örneğin binanın dış kapısı değişecekse, binaya asansör yapılacaksa bu gibi tadilat masrafları da ev sahibi tarafından talep edilir.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön