20 / 04 / 2024

Kiracı evi göstermiyorsa ne yapılır?

Kiracı evi göstermiyorsa ne yapılır?

Gayrimenkulünü kiraya veren ev sahipleri isterse kiradaki evini satabiliyor. Bu süreçte kiracıların alıcılara evi göstermesi gerekiyor. Peki, kiracı evi göstermiyorsa ne yapılır?



Evini satmak isteyen ancak içinde kiracısı bulunan mal sahipleri "Kiracım evi göstermiyor." şikayetiyle hukuk bürolarına müracaat edebiliyor. Bir gayrimenkulün kiraya verilmiş olması onun satılmasına engel teşkil etmiyor. Bir diğer ifadeyle kiraya verilen evler özgür irade ile mal sahibi tarafından bir başkasına satılabiliyor.

Kiracı evi göstermiyorsa ne yapılır?

Satışın gerçekleşmesi durumunda yeni malik, kira sözleşmesinin yeni tarafı olmuş oluyor. Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebiliyor.

Bu süreçleri yaşamak istemeyen kiracılar işi yokuşa sürmek için ya da başka sebeplerden dolayı alıcı adaylarına evi göstermek istemeyebiliyor. Peki, kiracı evi göstermiyorsa ne yapılır? Kiracının evi gösterme zorunluluğu var mı?


Geri Dön