29 / 03 / 2024

Kiracı kaç yıl sonra çıkarılabilir?

Kiracı kaç yıl sonra çıkarılabilir?

Konut kira bedellerindeki artış sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasında bir takım anlaşmazlıklar yaşanıyor. Bu kapsamda ev sahipleri kiracılarını evden tahliye etmek istiyorlar. Peki, kiracı kaç yıl sonra evden çıkarılabilir? İşte tüm merak edilenler...



Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira bedeli anlaşmazlığı son zamanlarda giderek arttı. Kira bedellerindeki yükseliş sebebiyle ev sahipleri kiralara ara zam bile yapmak istiyorlar. Bu kapsamda bazı ev sahipleri kiracılarını çıkarmanın yollarını arıyorlar. 

Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor. Ancak, 10 yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak şartı ile herhangi bir sebep göstermeden sözleşmeyi sonlandırma hakkına sahiptir. 

Kiracı kaç yıl sonra çıkarılabilir?

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından 10 yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebiliyor. 

5 yılı dolan kiracılar içinde ev sahiplerinin kira tespit davası açma hakkı bulunuyor. Peki, kiracının hakları nedir? 


Geri Dön