18 / 04 / 2024

Kiracılar dikkat! Yüzde 25'in üzerinde kira artışını kabul ettiyseniz bunu mutlaka yapın

Kiracılar dikkat! Yüzde 25'in üzerinde kira artışını kabul ettiyseniz bunu mutlaka yapın

Yüzde 35'lik sınırın üzerinden üç ay geçti. Ev sahipleri ve kiracılar yüzde 25'in üzerinde rakamlarda uzlaşmaya başladı. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı kiracılara önemli bir uyarıda bulundu.



Konut kiralarındaki artış oranının yüzde 25 ile sınırlandırılmasının üstünden üç ay geçti ancak bu sınıra uyan neredeyse yok gibi. Ev sahipleri resmi olarak açıklanan enflasyon rakamının bile yüzde 80'i aşmışken kira artış oranının yüzde 25 ile sınırlandırılmasına tepki gösterirken, kiracılar da daha yüksek kiralarla karşılaşmamak için ev sahiplerinden gelen yüksek kira artışlarında uzlaşmaya gitmeye çalışıyor. İktidar tarafından ikinci altı ayda kira artışlarına yüzde 25 sınırı getirilmemiş olsaydı kira artışlarında uygulanan 12 aylık TÜFE esas alınarak Ağustos ayında uygulanması gereken kira artışı yüzde 54,69 olacaktı. sözcü.com.tr'nin haberine göre, her ne kadar kira artışına yüzde 25'lik sınır getirilmiş olsa da sahada bu orana uyan ev sahibi neredeyse yok gibi. Bilindiği gibi yüzde 25'lik kira sınırı 1 Temmuz 2023 yılına kadar sürecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön