25 / 04 / 2024

Kiracıların sahip olduğu haklar nelerdir? Kiracılar hangi haklara sahiptir?

 Kiracıların sahip olduğu haklar nelerdir? Kiracılar hangi haklara sahiptir?

Kiracılar hangi haklara sahip olduğunu merak ediyor. Kimisi biliyor, kimisi de bilmiyor. İşte kiracıların sahip olduğu bazı hakların listesi!



Kiracı, bir ev sahibi olmayan; bir bedel karşılığı kiralık malı alan taraf "kiracı" deniliyor. Ülkemizde pek çok kiracı bulunmaktadır. Bunların çoğu da haklarının ne olduğunu bilmiyor. Ancak kiracıların da bazı hakları bulunmaktadır. İşte onlardan bazıları şu şekildedir;

 Kiracıların sahip olduğu haklar nelerdir? Kiracılar hangi haklara sahiptir?

KİRACININ HAKLARI

  • Kiracının kiraya konu olan malın kullanılmasının kendisine bırakılmasını isteme hakkı vardır.
  • Kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma uygun bir durumda teslim alma hakkına sahiptir.
  • Taşınmazın kira sözleşmesi boyunca, kiraya verildiği gibi kalmasının sağlanmasını kiraya verenden isteme hakkı
  • Aksinin kararlaştırılmamış olması durumunda, kiraya verenin zorunlu sigorta, vergi ve benzeri yükümlülükleri yerine getirmesini talep etme hakkı
  • Ayıbın ortadan kaldırılmasının isteme hakkı
  • Sözleşme süresi dolmadan, haklı bir gerekçe de belirtmeden, sözleşme devam ettiği sürece kiralanan taşınmazdan çıkarılamaz.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön