23 / 04 / 2024

Kiracıyım evden çıkmak istemiyorum, ne yapabilirim?

Kiracıyım evden çıkmak istemiyorum, ne yapabilirim?

Son zamanlarda oturdukları evden çıkmak istemeyen kiracılar "Kiracıyım evden çıkmak istemiyorum, ne yapabilirim?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte tahliyesi istenilen kiracı hakları...



EV SAHİBİNİN TAHLİYE HAKLARI

Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan mal sahibinin tahliye hakları şu şekilde sıralanıyor:

Kiracı, kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ödemezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir. 

Kiracıyım evden çıkmak istemiyorum, ne yapabilirim?

Kiracı, kiralananı, sözleşmeye uygun olarak özenle kullanmak ve kiralananın bulunduğu taşınmazda oturan kişiler ile komşulara gerekli saygıyı göstermekle yükümlü oluyor. Kiracının bu yükümlülüğüne uymaması halinde mal sahibi, konut ve çatılı işyeri kirasında, en az otuz gün süre vererek, aykırılığın giderilmesi, aksi takdirde sözleşmeyi feshedeceği konusunda yazılı bir ihtarda bulunur. 

Kiracı, kiralananın tesliminden sonra iflas ederse kiraya veren, işleyecek kira bedelleri için güvence verilmesini talep edebilir. Ev sahibi, güvence verilmesi için kiracı ve iflas masasına yazılı olarak uygun bir süre verir. Bu süre içinde kendisine güvence verilmezse kiraya veren, sözleşmeyi herhangi bir fesih bildirim süresine uymaksızın hemen feshedebilir.


Geri Dön