29 / 03 / 2024

Kiradayken ev satılırsa ne olur?

Kiradayken ev satılırsa ne olur?

Kiradayken kiracıların sıklıkla yaşadığı durumlar arasında evin satılması bulunuyor. Kiradayken evin satılması halinde kiracı ve yeni ev sahibi ne gibi haklara sahiptir? Kiradayken ev satılırsa ne olur?



Kiradayken ev satılırsa ne olur?

Kiradayken kiracıların sıklıkla yaşadığı durumlar arasında evin satılması ve yeni ev sahibi ile anlaşılamaması gibi hususlar yer alıyor. 


Kiradayken evin satılması halinde kiracı ne gibi haklara sahiptir? Kiradayken evin satın alınması halinde yeni ev sahibi ne gibi haklara sahiptir? Kiradayken ev satılırsa ne olur?


Kiradayken evin satılması halinde yeni ev sahibine tanınan haklar, Türk Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince kira sözleşmesi satış olsa bile aynen devam ediyor.


Ancak, yeni ev sahibinin bu eve ihtiyacı olması ve zamanında bildirimde bulunması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor.


MADDE 351- 

Kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir.


Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilir.



Kiracı ne zaman çıkabilir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön