29 / 03 / 2024

Kiralık ve satılık yazlık arayışlarında 2022 telaşı!

Kiralık ve satılık yazlık arayışlarında 2022 telaşı!

Yazlık fiyatlarında yaşanan rekor yükselişlerden cebi yanan tüketici, gelecek yaz için arayışlarına başladı. En çok kiralık yazlığın Çeşme'de, satılığın ise Ayvalık'ta arandığı belirlendi. 



2020'nin yazı ve geçtiğimiz yaz Kovid-19 salgınının da etkisiyle yazlık ev-villa kiralamalarında rekor yükseliş yaşanması, tüketiciyi gelecek yazın planları konusunda erken davranmaya yöneltti. 'Akşam Gazetesi'nden Şenay Büyükköşdere'nin haberine göre; tatil yörelerinde sezonluk kiralanan ev ve villalar şimdiden 2022 yazı için kotalarını dolduruyor. Yazlık bölgelerde faaliyette bulunan emlakçılar ise gelecek yaz yüksek bir fiyat artışıyla karşı karşıya kalmamakla karşılaşmamak için bu kez tüketicilerin erken davranıp, henüz sezon tam kapanmadan gelecek yaz için anlaşmalarını yaptıklarını belirtiyor.

Kiralık ve satılık yazlık arayışlarında 2022 telaşı!

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Tüketicinin 'gelecek yaz paniği'nin emlak aramalarında da görüldüğünü dile getiren Emlakjet CEO'su Tolga İdikat, "Önceki yıllardaki trende baktığımızda yazlık bölgelerimizde okulların eylül ayında açılmasıyla beraber sezon biter ve bu bölgelere ait arama rakamları düşerdi. Bu yaz pandeminin devam ettiği, halkın daha hazırlıksız yakalandığı bir dönem oldu. Artık insanların durumu kabullendiğini ve önden aksiyon alarak daha güzel evleri daha makul fiyatlara kiralayabilmek için şimdiden hazırlıklara başladıklarını söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Kiralık ve satılık yazlık arayışlarında 2022 telaşı!

YÜZDE 15'İ DOLDU BİLE

Yazlıklardaki hareket lüks oteller ve bu otellerin bünyesinde uzun dönem kiralama gerçekleştirilebilen villa ve rezidanslara da yansıdı. Bodrum'un Gündoğan beldesinde bulunan Mivara Luxury Resort - Spa Otel'in genel müdürü Mete Üsküdarlı, henüz sezonu kapatmadan, gelecek yaz için yüzde 15 doluluk yakaladıklarına dikkat çekerek, "Pandemi sektörü zorladı ama en kötü dönemi geride bıraktık. Şimdi gelecek yaz için önümüzü görebiliyoruz. Bodrum'daki lüks tesislerin çoğu gelecek yaz için rezervasyon almaya başladı" açıklamasında bulundu. Fiyat avantajı için henüz sezon kapanmadan konut kiralamalarının da başladığını belirten Üsküdarlı, otel bünyesinde günlük 7 bin euro bedelle kiraya verdiğimiz denize sıfır lüks villalarımız da şimdiden bütün yazı kapatmak üzere" şeklinde konuştu.

Kiralık ve satılık yazlık arayışlarında 2022 telaşı!

LOFT'TA YER KALMADI

AKFEN Holding'in Bodrum'da Cennet Koyu'na komşu hayata geçirdiği lüks turizm tesisi Bodrum Loft da 2022 yazını rezervasyona kapatan otelleden oldu. Otel yetkilileri, gelecek sezon için rezervasyonların kapandığına vurgu yaparak, "2022 yazı şimdiden doldu. Hemen hemen tüm misafirlerimiz kalış sürelerini gelecek sene yaz mevsimi için de uzattılar" dedi. 

Kiralık ve satılık yazlık arayışlarında 2022 telaşı!

ÇEŞME'DE KİRALIK AYVALIK'TA SATILIK

Tolga İdikat ise konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: 

"Aramalarda gelecek yaz için konut arayışlarının şimdiden başladığını görebiliyoruz. Eylül'de Çeşme'deki kiralık yazlık aramalarına baktığımızda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 170, Datça için yüzde 168, Marmaris için yüzde 122, Kuşadası için yüzde 75 ve Ayvalık için de yüzde 63 artış var. Satılık yazlık aramalarına ise en çok artış yüzde 65 ile Ayvalık'ta. Onu yüzde 59 ile Datça izliyor. Sezon bitmesine rağmen en popüler yazlık ilçelerindeki aramalardaki bu ekstrem artış da kullanıcılarımızın şimdiden yeni sezon için hazırlıklara başladığını gösteriyor."

Ege sahillerinde konut fiyatları uçuşa geçti!

Bodrum ve Çeşme'de ortalama konut fiyatı 2 milyon TL'ye çıktı!

Pandemi yazlık konutlara ilgiyi katladı!


Geri Dön