24 / 04 / 2024

Kiranın elden ödenmesi sorun yaratır mı?

Kiranın elden ödenmesi sorun yaratır mı?

Kiraladığınız ev sahibinin banka hesap numarası olmadığını farz edelim. Bu durumda kiranın elden ödenmesi sorun yaratır mı, detayları haberimizde...



Kiranın elden ödenmesi sorun yaratır mı?

Kiranın banka yolu ile ödenmesi her zaman olası sorunlara karşı daha yararlıdır. Kiranın ödenip ödenmediği, ne kadar ödendiğinin bilgisi ilgili bankanın hesap numarasında kayıtlı tutulur. Böylece kira ödemesi ile ilgili bir problem çıktığında hesap kayıtları incelenip çözüm üretilebilir.


Ancak, banka hesabı yoksa kiranın elden ödenmesi sorun yaratır mı sorusunun yanıtına gelince; Kiranın elden ödendiğine karşılık kesinlikle bir makbuzun alınması gerekiyor. Makbuz da alınmadığı zaman olası bir problem karşısında kiranın ödenip ödenmediği ispat edilemiyor. Kiracı böylece eğer ödemiş ise makbuz ve ispat olmadığı için aynı kira bedelini tekrar ödemek zorunda kalabiliyor.


Bu durumda kiranın elden ödenmesi sorun yaratır mı sorusunun cevabı kısaca; Evet yaratır. Kira bedelinin banka hesabıyla ya da PTT havale yoluyla ödenmesi daha sağlıklı olacaktır.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön