19 / 04 / 2024

Kırıkkale'deki okulların depremde yıkılma riski mecliste!

Kırıkkale'deki okulların depremde yıkılma riski mecliste!

Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Kırıkkale'deki okulların depremde yıkılma riskine karşı alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. MHP'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Birinci derece deprem bölgesinde yer alan Kırıkkale'deki okulların depremde yıkılma riskine karşı alınacak önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Öztürk, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.    

MHP'li Öztürk, ''Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Türkiye'nin deprem risk haritasını güncellemiş ve bu kapsamda Kırıkkale'nin birinci derece deprem bölgesinde yer aldığı açıklanmıştır'' diye konuştu.

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk'ün soruları:
1- Bakanlık olarak birinci derecede deprem kuşağında yer alan Kırıkkale ve ilçelerinde eğitim öğretime devam edilen tüm okullarda, muhtemel bir depremde yıkılma tehlikesi taşıyan okulların tespiti için bir çalışma yapılmış mıdır?

2- Yapılan bu çalışmada hangi okullarımız acil yıkılması gerekli, riskli, güvensiz olarak tespit edilmiştir?

3- Söz konusu tarih itibariyle ''Acil'' yıkılmasına karar verilen okullarımızın hangileri yıkılmış, hnagilerinin güçlendirme inşaatları tamamlanmıştır?

4- Kırıkkale ve ilçelerinde muhtemel bir depremde yıkılma tehlikesi taşıyan okulların dayanıklılığının artırılması ve güçlendirme inşaatlarının tamamlanması için ne kadar ödenek ayrılmıştır ve valiliğe ne kadar ödenek gönderilmiştir? Çalışmalar hangi tarihte sonra erecektir?

5- 2020 yılı bütçesinden Kırıkkale'ye gönderilecek ödenek miktar ve kalemleri ile 2019 yılına göre artış oranları nelerdir?


Geri Dön