29 / 03 / 2024

Kırklareli Akalar Mahallesi'nin imar planına tepki!

Kırklareli Akalar Mahallesi'nin imar planına tepki!

Kırklareli Akalar Mahallesi Balkan Caddesi üzerinde ikamet eden mahalleliler, taşınmazlarının artık şehir imar planının içine dâhil edilmesini istiyor.



Akalar Mahallesi Balkan Caddesi yolu üzeri Sol taraf 424 Ada ve sağ taraf 430 Ada ve bağlı parsellerde bulunan vatandaşlar, kendilerine ait olan taşınmadan üstünde herhangi bir resmi işlem yapamıyor. Çok sayıda mahalleliyi kapsayan bu alan, günden güne büyüyen bir sorun haline gelmiş olacak ki, vatandaşlar bir araya gelerek imza toplamışlardı, fakat durum ile ilgili değişen bir şey olmadı.


Kırklareli Balkan Caddesi üzerinde ikamet eden mahalleliler, taşınmazlarının artık şehir imar planının içine dâhil edilmesini istiyor. Geçmişte hisseli tapu olarak düzenlenen özellikle bu mevkii, yakında açılması planlanan Yeni Devlet Hastanesi ile bu sıkıntıdan kurtulmak istiyor. Hastane'nin mahalleye gelmesi ile birlikte inşaat sektörünün de oldukça geliştiği bu alanlar artık kaçak statüsünden çıkmak istiyor. Konu ile ilgili mahallelinin talebi üzerine çalışma başlatan Akalar Mahallesi Muhtarı Hakan Ediş konun halen takipçisi olduğunu dile getirse de, belediyeden konuyla ilgili açıklamanın ellerine ulaşmadığını belirtti. 


Sosyetik mahallelerde dert yok, kenar mahalleler yıkılıyor Geçmişten günümüze hızlı bir şekilde gelişen ve hiçbir şekilde yapılaşmanın sorgulanmadığı İstasyon Mahallesi'nde eskiden tarla durumunda olan arazilerin üzerine blok apartmanlar yapılarak şehir imar planının içine alınmıştı. Tarla statüsünde olan alanlara dikilen apartmanlar her ne kadar günümüzde sorgulanmasa da. Akalar ve Doğu mahallelerinde kentsel dönüşüm isteniyor. Bu dönüşümünde yine Kırklareli Belediyesi'ne kalmış olması kafalar soru işareti bırakmış olsa da artık kentimiz büyüme yolunda oldukça büyük adımlar atıyor.


Kırklar Haber 


Geri Dön