27 / 04 / 2024

Gazipaşa'da imar planına tepki gösterenler eylem yaptı!

Gazipaşa'da imar planına tepki gösterenler eylem yaptı!

Gazipaşa ve Antalya Belediyesi tarafından onaylanan Gazipaşa'da yapılan imar planına tepki gösteren vatandaşlar, "Yapılan planlama ile ilçe halkı, sahilleri kullanamayacak" dedi...



Antalya Gazipaşa Belediyesi'nce hazırlanan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından da onaylanan plana karşı çıkanlar "Gazipaşa Hepimizin" adlı bir platform oluşturdu ve Selinus Sahili'nde toplandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, grup adına konuşan Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Akkoca, ilçe halkının kıyılardan uzaklaştırılmaya çalışıldığını iddia etti. Akkoca, "Antalya'nın doğusundaki bu en güzel plajlar sermaye sahiplerine sunulmaktadır. Yapılan planlama ile ilçe halkı, sahilleri kullanamayacak. Oysa kıyılarımızı kullanabilmek birinci derecede ilçe halkımızın hakkıdır." diye konuştu.

Planın, "Sessiz cennet" olarak belirtilen Gazipaşa'nın doğasını, kıyılarını, denizin temizliğini, huzurunu, görünütüsünü tamamen bozacağına dikkat çeken Akkoca, "Gazipaşa'nın bilinçli ve duyarlı insanları, 'oldu, bitti' anlayışıyla kendilerine dayatılan bu planı reddetmektedir. Gazipaşa son cennettir ve bu son cenneti cehenneme dönüştürmek isteyenler karşılarında memleket sevdalısı Gazipaşa çocuklarını bulacaklardır." şeklinde konuştu.

Gazipaşa da imar planına tepki gösterenler eylem yaptı!

"Gelecek nesiller için buradayız"

Platform üyesi eğitimci yazar Zeyyat Şahin ise planın betonlaşmayı da beraberinde getireceğini belirtti. Gelecek nesiller için plana karşı olduklarını ifade eden Şahin, "Bu topraklar iki büyük istila gördü. 13. yüzyılda Moğol istilası, 20. yüzyılda müteahhit istilası. Bu istila çocuklarımızın geleceğini çalıyor. Torunlarım 'Dede, denize girdiğin, davar güttüğün, muz ektiğin yer nerede?' dediğinde ben ne diyeceğim? 'Bunlar yapılırken sen neredeydin' dediğinde 'Ben oradaydım' demek için buradayız." dedi.

Turizm rehberi Bülent Şahan da bölgede gezen turist istediklerini vurgulayarak, "Gelen turist sadece otele, gezen turist herkese kazandırır. Buraya 'Herşey dahil' sistemle otel yapacaklar. Birinci itirazımız bu oteller yapılınca ilçe halkı bu sahilden yararlanamayacak, ikinci itirazımız da bu otellerin ilçemize ve esnafa bir faydası olmayacak." ifadelerini kullandı.

Grup, basın açıklamasından sonra dağıldı. 

Antalya Selinus Sahili’ne yapılaşma izni!

Selinus Sahili imara açılıyor!


 


Geri Dön