19 / 04 / 2024

Kırklareli Biyolojik Arıtma Tesisi açıldı!

Kırklareli Biyolojik Arıtma Tesisi açıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının tesislerinden biri olan arıtma tesisinde düzenlenen törene, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Ak Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve daha birçok isim katıldı...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle, aralarında Kırklareli Biyolojik Arıtma Tesisinin de bulunduğu 113 tesisin açılışını yaptı.


Orman ve Su İşleri Bakanlığının tesislerinden biri olan arıtma tesisinde düzenlenen törene, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Ak Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


Törende, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, video konferansla Vali Mustafa Yaman'la görüştü.


Vali Yaman konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla yapılan tesisin, ülkedeki inşaatı en hızlı bitirilen tesislerden olduğunu söyledi.


Tesisin, Ergene Nehri kirliliğine etki eden evsel atık su yükünü ortadan kaldıracağını ve toplum sağlığını da koruyacağını belirten Yaman, "Kırklarelililer için hayati öneme sahip bu iki tesisi ilimize kazandırdığınız için başta size, Orman ve Su İşleri Bakanımıza, hükümetimize ve tüm emeği geçenlere şükranlarımızı borç biliriz. Bu iki tesis ve 113 tesis ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.


Başbakan Erdoğan da Kırklareli Biyolojik Arıtma Tesisi'nin hayırlı olmasını temenni etti.


Yurt Gündemi



Geri Dön