29 / 03 / 2024

Kırklareli Büyükmandıra Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Kırklareli Büyükmandıra Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Büyükmandıra Belediyesi ile Bulgaristan'ın Malko Tırnovo Belediyesi iş birliğinde hazırlanan "Doğal ve Kültürel Mirasın Korunması Yatırımları" projesi sürüyor. Program kapsamında yapılan proje kapsamında Büyükmandıra Kültür Merkezi açıldı.



Büyükmandıra Belediyesi ile Bulgaristan'ın Malko Tırnovo Belediyesi iş birliğinde hazırlanan "Doğal ve Kültürel Mirasın Korunması Yatırımları" projesi sürüyor.


Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen proje kapsamında Büyükmandıra beldesinde yapılan kültür merkezi, düzenlenen törenle açıldı.


Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, törende yaptığı konuşmada, kültür merkezinin beldeye hayırlı olması temennisinde bulundu.Proje kapsamında Avrupa Birliği kaynakları kültür merkezinin yapıldığını ifade eden Balyemez, merkezin 166 bin Avro bedel ile yapıldığını belirtti.


Merkezde çeşitli kültürel, sportif ve sosyal aktivitelerin yapılabileceğini aktaran Balyemez, ''Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2007- 2013 döneminin üçüncü teklif çağrısı kapsamında "Doğal ve Kültürel Mirasın Korunması Yatırımları” projesi finanse edildi. Proje kapsamında 166 bin Avro bedelle beldemizde kültür merkezi, partnerimiz Malko Tırnovo kentinde ise şehir parkı yapıldı. Kültür merkezinin herkese hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.Balyemez, merkezde çeşitli kültürel, sportif ve sosyal aktivitelerin yapılabileceğini kaydetti.


Habertürk


Geri Dön