29 / 03 / 2024

Kırklareli'nin duble yol ihtiyacı meclis gündemine taşındı!

Kırklareli'nin duble yol ihtiyacı meclis gündemine taşındı!

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Kırklareli'nin duble yol ihtiyacını meclis gündemine taşıdı. Kayan, konu ile ilgili soru önergesi hazırladı..



Kırklareli nin duble yol ihtiyacı meclis gündemine taşındı!

 

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Kırklareli'nin duble yol ihtiyacına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kayan sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

 

CHP'li Kayan, "Türkiye'nin en batısında ve Avrupa Birliği ülkelerinden, Bulgaristan ve Yunanistan sınırında yer alan TR21 Trakya Bölgesi; Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerinden oluşmaktadır." diyerek Türkiye ile Avrupa arasındaki karayolu geçişlerinin bulunmasının yanı sıra bölge halkının büyük bir kesiminin Balkan Ülkeleri'nden göçerek Bölgeye yerleşen insanlardan oluşması, Trakya Bölgesi'nin sadece fiziki değil, kültürel ve sosyal bir geçiş noktası olmasını sağladığını söyledi.

 

"Bölgemiz aynı zamanda kurulu olan sanayi kuruluşları bakımından da yoğunluk arz etmektedir." diyen Kayan, "Hayrabolu da; 3 yağ fabrikası, 2 un fabrikası, 2 çeltik fabrikası, 1 yem fabrikası, ihracat yapan 3 adet zirai alet fabrikası ve bölgesel hizmet veren 30 adet zirai alet, üreten atölye vardır. Kırklareli’nde; 1 adet O.S.B., 2 adet un fabrikası, 1 adet yem fabrikası, 5 adet tekstil fabrikası vardır. Lüleburgaz da; 3 adet uluslararası cam fabrikası, 7 adet un fabrikası, 1 tanesi uluslararası olmak üzere 3 adet yağ fabrikası, 50 adet büyük hayvan çiftliği, 1 adet ilaç fabrikası vardır. Babaeski de; 3 adet un fabrikası, 1 adet yağ fabrikası, 1 adet mobilya fabrikası, 10 adet tekstil fabrikası, 1 adet şeker fabrikası vardır. Pınarhisar’da; 1 adet çimento fabrikası vardır." şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

"Bu kadar önemli bir konumda bulunan ve Türkiye ekonomisi için sürekli katma değer sağlayan Trakya Bölgemizin üç ilinden biri olan Kırklareli İlini-İlçelerini, Tekirdağ ve Edime İllerimize bağlayan; Babaeski, Lüleburgaz, Hayrabolu, Malkara ve Keşan karayolu halen “tek şerit” olarak hizmet vermektedir." ifadelerinde bulunan Kayan, "Bu sorun bir an önce çözülmeli, bahsi geçen yol ile ilgili gerekli çalışmalar yapılıp “duble yol” olarak Bölgenin hizmetine sunulmalıdır." diyerek 3 soru sordu.

 

Kayan'ın soruları

 

1- Bahsi geçen güzergahta halen “tek şerit” olarak hizmet veren yolun, “duble yol” olarak hizmet verecek hale getirilmesi için bir projeniz var mı?


2- Bir projeniz var ise; bu projeye hangi tarihte başlayıp ve hangi tarihte bitireceksiniz?


3- Mevcut bir projeniz yok ise; bunun nedenleri nelerdir?


 


Geri Dön