23 / 04 / 2024

Kırmızı et fiyatları uçacak, dondurucuyu doldurun

Kırmızı et fiyatları uçacak, dondurucuyu doldurun

TÜSEDAD Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, ekim-kasım aylarında ete ve süte en az yüzde 30-35 zam geleceğini belirterek, fiyatların çok daha fahiş yerlere gidebileceğini söyledi.



Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Genel Başkanı Sencer Solakoğlu, et ve sütte çok büyük zamlar geleceğini belirterek “Üreticinin fiyatını düşük tutarak enflasyonu düşüreceklerini sanıyorlar bu çok yanlış. Maliyetler her gün artıyor. Ekim-kasım ayında hem ete hem süte en az yüzde 30-35 zam gelecek. Fiyatlar çok daha fahiş yerlere gidebilir” diye konuştu.

Cumhuriyet Gazetesinde yer alan haberde devletin hayvan sayısındaki yetersizlikten dolayı 150 bin büyükbaş hayvan ithalatına izin verdiğini hatırlatan Solakoğlu, "İktidar Hasan’a diyor ki sen üretme, Hans’a da diyorlar ki sen üret biz seni destekleriz. Bu da yurtdışından daha iyi bir fiyata hayvan alıp oradaki çiftçiyi yüksek fiyata layık görmektir. Yurtiçindeki çiftçiden de ucuza alıp zarar etmesine neden olmaktır" şeklinde konuştu. Piyasada "Biz artık bu işi yapmayacağız" diyenlerin sayısının hızla arttığını kaydeden Solakoğlu, devletin ithalat politikasının yanlışlığını vurguladı.

Kırmızı et fiyatları ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön