24 / 04 / 2024

Kırşehir Ahi Konağı için imzalar atıldı!

Kırşehir Ahi Konağı için imzalar atıldı!

2016-2017 yatırım programı kapsamında Kaman Belediyesi ile Kırşehir İl Özel İdaresi arasında Kaman Ahi Konağı Kültür Evi arsa tahsis sözleşmesi imzalandı.



İmza törenine Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu ve Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan arasında imzalandı.


Kırşehir İl Özel İdaresi tarafından projelendirilen ve yapılması planlanan Kaman Ahi Konağı Kültür Evinde; kütüphane, toplantı salonu, mescit, yatakhane ve sergi salonu gibi bölümler bulunmaktadır.

Çok amaçlı olarak hizmet vermeyi amaçlanan kültür evi yerel mimariye uygun olarak tasarlanıp  taziye evi olarak da hizmet verebilecek.


İmza töreninde konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri  Bektaş Aydoğan: “ Kırşehir Milletvekillerimiz  Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya’nın  Çalışmaları sonucu 1 milyon 300 bin TL ödenek ayırılan  Ahi Konağı Kültür Evi projesini 1150 m2 Arsa tahsisinde  destekte bulunan  Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu’ya teşekkür ederek,Ahi Konağı Kültür Evi ’nin   hizmete açılmasının Kaman ilçesi açısından büyük önem taşıdığını söyleyerek. Kaman ’ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz .”dedi.


Kırşehir Memleket


Geri Dön