19 / 04 / 2024

Kırşehir'de 76 yıllık meslek lisesi yenileniyor!

Kırşehir'de 76 yıllık meslek lisesi yenileniyor!

Kırşehir'de 76 yıldır teknik eleman ve sanatkar yetiştiren meslek lisesi, Milli Eğitim Bakanlığının "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" ile yenileniyor.



Kırşehir'de 1945 yılından beri teknik eleman ve sanatkar yetiştiren meslek lisesi, Milli Eğitim Bakanlığının "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" ile baştan aşağı yenileniyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde yüz yüze eğitime ara verilmesini fırsata çeviren Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi, bir yandan maske, dezenfektan, okul sırası, eğitim araç gereçleri üretimine devam ederken diğer yandan da gerekli izinler alınarak üretime katılan 50'nin üzerindeki gönüllü öğrencinin ailelerine katkı yapmasına olanak sağladı.

Okul, Milli Eğitim Bakanlığının "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında fiziki eğitim durumu yenilenecek olan okullar arasına alındı.

Hayata geçirilecek olan proje çerçevesinde okula yeni makineler, araç ve teçhizatlar alındı, kütüphane inşa edildi. Bakım, onarım, depo yapımı ve atölyelerin havalandırma sisteminin yenilenmesi de planlandı.

Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Turan Altıok, Anadolu Ajansı muhabirine, okulun 76 yıldır binlerce teknik eleman ve sanatkar yetiştirdiğini belirtti.

Kırşehir de 76 yıllık meslek lisesi yenileniyor!

Bakanlığın 2023 vizyonu kapsamındaki projesi ile iyileştirilecek 1000 okul arasına kendi okullarının da alınmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Altıok, şunları söyledi:

"Bu proje ile öğretmenlerimizin desteklenmesi ve öğrencilerimizin daha iyi şekilde yetiştirilmesi sağlanmakta. Yaklaşık bir aydır öğretmenlerimize online bağlantı ile eğitim verilmeye başlandı. Öğretmenlerimiz bu eğitimlerle mesleki açıdan kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. İkinci amaç, okulumuzun ve atölyelerimizin fiziki açıdan yenilenmesi. Pandemi döneminde eğitime de ara verilmesi nedeniyle atölyelerimize bakanlık tarafından makine desteği sağlandı. Atölyelerdeki araç gereçler yenilendi. Öğrencilerimizin son teknoloji ile eğitim almaları için imkan sağlandı. Gelen bir ekip okulumuzdaki iyileştirilmesi gereken alanları belirledi, gereken çalışmalara başlandı."

Altıok, bu proje sayesinde okulun daha iyi seviyeye geleceğini ve fiziki anlamda daha da gelişeceğini belirterek,  "Okulumuz 1945 yılından itibaren yaklaşık 76 yıldır mesleki ve teknik eğitim veren, bu ülkeye, şehrimize sanatkarlar yetiştirmiş bir okul. Bu kadar köklü geçmişi olan okulumuzun, Bakanlığımızın projeleri sayesinde daha da gelişeceğine ve güzel hizmetler yapacağına inanıyoruz." dedi.

 

Kırşehir Devlet Hastanesi'nin ek bina inşaatının akıbeti mecliste!


Geri Dön