19 / 03 / 2024

Kış olimpiyatları ve TPAO özelleşiyor!

Kış olimpiyatları ve TPAO özelleşiyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde özelleştirilmesi düşünülen alanları açıkladı.Kısa zaman içinde elektrik üretim santralleri, otoyol ve köprüler, bazı limanlar ve Erzurum Kış Olimpiyatları Tesisleri'ni özelleştirilecek.



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde özelleştirilmesi düşünülen alanları açıkladı. Kısa zaman içinde elektrik üretim santralleri, otoyol ve köprüler, bazı limanlar ve Erzurum Kış Olimpiyatları Tesisleri'ni özelleştireceklerini belirten Şimşek, "Geliri Halkbank'a aktarılmak üzere Halk Sigorta ile Halk Emeklilik'i de özelleştirmeyi düşünüyoruz" dedi. 


SIRADA SPOR TOTO VAR 

Şimşek, yakın zamanda Spor Toto'nun özelleştirmesini de yapmayı düşündüklerini bildirdi. Yapılacak yasal düzenlemenin ardından at yarışlarının özelleştirme sürecine de başlanacağını anlatan Şimşek, şöyle konuştu: "Devlet artık şans oyunlarını oynatma görevini özel sektöre devredecek ve denetleme fonksiyonuna yoğunlaşacak. Buradaki amacımız da büyüyen sektörden uluslararası markalar yaratabilmek, her alanda olduğu gibi bu sektörde de kayıtdışını kontrol altına alabilmek. Kısa zaman içinde Milli Piyango İdaresi'ni bu fonksiyonu etkin bir şekilde yerine getirebilmesi amacıyla yeniden yapılandıracağız." Şimşek, 25 şeker ve 5 makine olmak üzere şeker fabrikalarını, Güllük Marina'yı, Türksat'a ait Kablo-TV operasyonlarını, BOTAŞ'ın iletim hatlarını, TEİAŞ'a ait kamu hisselerinin yüzde 49 hissesini ve TPAO'nun halka arzını yapmayı planladıklarını da belirtti. Şimşek, "Haydarpaşa Projesi, Eti Maden'e ait sülfirik ve borik asit fabrikalarının özelleştirilmesi de gündemde" dedi. 


Sabah


Geri Dön