23 / 04 / 2024

Kızılay AVM, ihaleye çıkıyor!

Kızılay AVM, ihaleye çıkıyor!

Türk Kızılayı, davalar nedeniyle yıllardır atıl halde bulunan Kızılay Meydanı'ndaki alışveriş merkezini, 25 yıllığına
yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkarıyor



Türk Kızılayı tarafından yapılan yazılı açıklamada, eski genel merkez binasının yerine kurulan ve Kızılay'a gelir getirmesi amacıyla "yap-işlet-devret" modeliyle 1999 yılında kiraya verilen, ancak kiralayan şirketin 2001 yılındaki ekonomik kriz sonucunda yükümlülüklerini yerine getirememesiyle ihtilaflı duruma düşülen sosyal ve rant tesislerinin, Türk Kızılayı'na ciddi gelir kaybı yaşattığı ifade edildi.

Açıklamada, 10 yıldır atıl olan ve kullanılamayan binanın  Ankara  2. İcra Hakimliği'nin kararıyla Türk Kızılay'ı tarafından teslim alındığı belirtilen açıklamada, binaya ilişkin hukuki ve teknik çalışmaların başlatıldığı ve gelir getirici projelerin hayata geçirilmesi için 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle 13 Ekim 2009 tarihinde ihaleye çıkılacağı bildirildi.

Buna göre, bedeli 2 bin 500 TL olan ihale dosyası, Ataç 1 Sokak No: 32 adresindeki Ankara'da Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü Yapı ve Teknik Hizmetler Bölümünden alınacak. İhale dosyası içinde yer alan teklif alma şartnamesi ve sözleşme şartlarına göre hazırlanacak teklifler, 13 Ekim 2009 günü saat 12.30'a kadar derneğin Haberleşme ve Arşiv Bölümüne teslim edilecek. Posta ile gönderilecek teklifler kabul edilmeyecek.
AA


Geri Dön