25 / 04 / 2024

Kızılbük GYO hisselerine tedbir kararı!

Kızılbük GYO hisselerine tedbir kararı!

Kızılbük GYO hisselerine Borsa İstanbul, yürütülen incelemelerinden sonra önleyici tedbir kararı uygulandı.



Borsa İstanbul, yürütülen incelemelerinden sonra iki hissede Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamı içerisinde önleyici tedbir uygulanmasına karar verildi. Kızılbük GYO hisselerine tedbir kararına dair detaylar BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada yer aldı. KAP açıklamasına göre, Kızılbük GYO ve Zorlu Enerji ve Ünlü Yatırım Holding payları 28/09/2022 tarihli işlemlerden yani seans başından 27/10/2022 tarihli işlemlere yani seans sonuna kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbirleri ile işlem görecektir.

Kızılbük GYO hisselerine konulan tedbir kararı ile ilgili KAP'ta yer alan diğer detaylı bilgiler de şöyledir;

VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın, platformun işlem kuralları, pazar değişimi ya da diğer sebepler ile uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri ve diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam edecektir.

SPK'nın 11/02/2021 tarihli kararı gereğince Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmış bulunmaktadır.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 27 Eylül Salı 22 ayar bilezik kaç TL?

Dolar bugün ne kadar? 27 Eylül 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!


Geri Dön