20 / 04 / 2024

Klimacılar rekabet için tasarrufa odaklandı!

Klimacılar rekabet için tasarrufa odaklandı!

Isıtma, havalandırma, hava şartlandırma ve soğutma sistemlerini içeren iklimlendirme sektörü Türkiye’de son 5 yılda 7 kat büyüdü. İhracat ve iç talepteki artışın etkisi ile Türkiye pazarındaki oyuncuların yarışı da kızıştı.



Bu sene ‘Klimalarda Enerji Yönetmeliği’nin de devreye girmesi ile rekabeti tasarrufta yoğunlaştıran iklimlendirme pazarının oyuncularından Mitsubishi Electric de pastadaki payını artırmak için klimalarda  1.250 liraya varan indirim kampanyası başlattı. Bu sene 4 milyar dolarlık hacmi aşan ve küresel pazardan yüzde 1,5 pay alan Türkiye’de ‘Eski teknoloji klima kullanacak kadar zengin değilim.’ mottosu ile rekabeti tasarrufta yoğunlaştıran şirket hem 31 Aralık’a kadar A, A+,  A++,  A+++ enerji sınıfında yer alan Mitsubishi Electric Klimalar’dan satın alanlara bütçe katkısı hem de ülke ekonomisine cari katkı sunmanın peşinde. Duvar tipi split modeller ile kampanyaya dahil döşeme tipi modellerde geçerli olan kışa özel kampanya boyunca klimalar, Yapı Kredi World Kart’a özel 9 taksitle satışa sunuldu. Şirket hem ısıtmada hem de soğutmada A+++ enerji sınıfında yer alan FH serisi yeni Kirigamine Klimaları da kampanya dahiline aldı. Ortamdaki toz, bakteri, virüs ve alerjenleri yüzde 99’a varan oranda özel filtre sistemi plasma quad ile temizleyebilen bu ürün, odada oturanların yerini, uzak noktalardaki sıcaklıkları algılayabilen model, odada hiç kimse olmadığında otomatik olarak enerji tasarrufu moduna geçen 3D i-see sensör ve hava akımı yönlendirme sistemleri ile donatılmış durumda. Kampanya koşullarıyla ilgili detaylı bilgiye klima.mitsubishielectric.com.tr internet sitesi ve 444 7 500 numaralı çağrı merkezinden ulaşmak mümkün. Kampanya şirketin, Kirigamine Inverter Duvar Tipi, Krigamine Zen Inverter Duvar Tipi, Deluxe Power Inverter Duvar Tipi, Comfort Inverter Duvar Tipi Split klimaları ile Inverter Döşeme Tipi ve MSZ FH 50 VEHZ, S ve P serisi Mr. Slim cihazları da kapsıyor.



Tasarruflu klima kullanmanın ipuçları!


 Klimayı çok düşük sıcaklığa ayarlamayın. Normali 24-26°C arası. Düşürülen her derece, elektrik tüketimini yüzde 10 artırır.  Klimanın üfleme hızını gereğinden yüksek tutmayın.  Nemli günlerde klimayı nem alma modunda çalıştırın.  Sıcak günlerde perde ve jaluzi ile güneşin ısısını kesin.  İç ünitenin hava giriş çıkışını perde, mobilya vb. ile kapatmayın.  Dış ünitenin hava giriş çıkışı da serbest olmalı, gölgeli tarafta kalmalı.  Filtreleri belirtilen aralıklarla temizleyin ve periyodik bakım yaptırın.  Yalıtımsız binanın iyileştirilmesi tasarrufa katkı sağlar.


Zaman 


Geri Dön