Koç Grubu'na ait Divan Talya Oteli'nin yenileme maliyeti 20 milyon dolar daha artarak, 100 milyon dolara çıktı!
Koç Grubu'na ait Divan Talya’nın yenileme maliyeti sürekli artarken, KAP'a yapılan bildirimde otelin yeniden yapımı ve konferans merkezinin yenilenmesi için ayrılan 80 milyon dolarlık bütçenin 100 milyon dolara çıkarıldığı duyuruldu.
Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda Divan Talya Oteli Yatırım Planı ve Takvim Revizyonu hakkında açıklama yaptı.
Vehbi Koç'un 1996’da hayatını kaybettiği Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli Divan Talya'da yenileme çalışmaları 2013’ten beri sürüyor. Koç Grubu'na ait Divan Talya’nın yenileme maliyeti sürekli artarken, KAP'a yapılan bildirimde otelin yeniden yapımı ve konferans merkezinin yenilenmesi için ayrılan 80 milyon dolarlık bütçenin 100 milyon dolara çıkarıldığı duyuruldu. İşte konu ile ilgili detaylar…
1975’te hizmete açılan Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli Antalya Talya Oteli, 38 yıl faaliyet gösterdikten sonra, 2013’te yenilenmek için kapatılmıştı. 8 sene boyunca mahkeme sürecini bekleyen otelde yenileme çalışmalarının maliyeti de beklentilerin üzerine çıktı.
Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş. tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan son bildirimde Koç Holding, otelin yenileme çalışmaları için ayrılan bütçenin 100 milyon dolara yükseldiğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre projede yapılan bazı iyileştirmeler nedeniyle otelin maliyeti 20 milyon dolar daha artış gösterdi.
OTEL 2026’NIN 2. ÇEYREĞİNDE FAALİYETE GEÇECEK
Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada yeni yatırım planı kapsamında otelin turizm sezonunun daha yoğun olduğu 2026 yılının ikinci çeyreğinde faaliyete geçirilmesinin hedeflendiği açıkladı.

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş.'nin KAP açıklaması şu şekilde:
14 Temmuz 2023 tarihli özel durum açıklamamız ile kamuya açıklanan, Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı ve Konferans Merkezi'nin yenilenmesi projesi için toplam 80.000.000 ABD Doları + KDV tutara kadar yatırım yapılmasına ilişkin karar, yönetim kurulumuz tarafından yeniden değerlendirilmiş ve
• İnşaat sürecindeki yaklaşık 7 aylık duruş dolayısıyla, ekonomik konjonktürün etkisiyle hem duruş anında devam etmekte olan hem de duruş anında henüz başlamamış olan işlerdeki bütçelenen maliyetlerin artışının ve
• Projenin geldiği aşamada hedeflenen segment ve kârlılık kriterlerine destek verecek şekilde projede yapılan bazı iyileştirmelerin
etkileri nedenleri ile 100.000.000 ABD Doları + KDV tutarına kadar yatırım yapılması şeklinde revize edilmesine karar verilmiştir.
Revize toplam yatırım tutarı doğrultusunda gündeme gelecek 50 milyon ABD Doları tutarındaki finansman ihtiyacının 40 milyon ABD Doları tutarındaki kısmının ana ortağımız Koç Holding A.Ş.'ye tahsisli sermaye artırımı yapılması suretiyle finanse edilmesi değerlendirilmektedir. Kalan finansman ihtiyacı için başta borçlanma olmak üzere gündeme gelebilecek diğer kaynakların kullanım şekli, zamanlaması ve tutarları hakkında bu aşamada alınmış bir karar bulunmamakta olup, öngörülen nihai finansman yapısı piyasa koşullarına ve yatırım sürecine bağlı olarak değişebilecektir.
Yeni yatırım planı kapsamında otelin turizm sezonunun daha yoğun olduğu 2026 yılının ikinci çeyreğinde faaliyete geçirilmesi hedeflenmektedir.
Konuya ilişkin önemli gelişmeler özel durum açıklamaları ve faaliyet raporları vasıtasıyla yatırımcılarımızla paylaşılacaktır.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.