18 / 04 / 2024

Kocaeli Ahmet Pembegüllü Caddesi tamamlanıyor!

Kocaeli Ahmet Pembegüllü Caddesi tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şehir ulaşımında alternatif güzergâhlar oluşturarak kent genelinde trafik yoğunluğuna çözümler üretiyor. Ahmet Pembegüllü Caddesi’nde yapılan çalışmayla yolu genişletirken, kaldırımları da tamamen yeniliyor.





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şehir ulaşımında alternatif güzergâhlar oluşturarak kent genelinde trafik yoğunluğuna çözümler üretiyor. Yapılan çalışmalarla mevcut caddeler de yenilenerek kullanıma sunuluyor. Büyükşehir Belediyesi, Gebze Tatlıkuyu Vadisi’nin girişinde yer alan Ahmet Pembegüllü Caddesi’nde yapılan çalışmayla yolu genişletirken, kaldırımları da tamamen yeniliyor.




GÖRME ENGELLİLERE YOL


Altyapı çalışmaları tamamlanan caddede kaldırım ve aydınlatma işleri tamamlanma aşamasına geldi. Kaldırımların tamamına görme engelli vatandaşlar için kabartmalı yol yapıldı. Ahmet Pembegüllü Caddesi, Gebze Terminali’nden başlayarak TÜBİTAK arazisi boyunca uzanan yeni Dr. Zeki Acar Caddesi’ne bağlanıyor. Cadde, Talıkuyu Mahallesi’ni çevreleyerek kuzeyde Tatlıkuyu köprüsünün bulunduğu Körfez Caddesi’yle birleşiyor. Bu iki cadde Gebze Terminali’ne şehir merkezinden kısa zamanda ulaşmak için de kullanılabiliyor.


14 BİN TON ASFALT


Toplam uzunluğu 2 bin 850 metre olan cadde yapılacak çalışmayla 2x2 şerit olarak düzenlendi. Yol kenarlarına bisiklet yolu da yapıldı. Bulvara 14 bin 800 ton sıcak asfalt serildi. Bulvar çalışmasında 14 bin metrekare parke, 6 bin 500 metre de bordür kullanıldı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön