25 / 04 / 2024

Kocaeli Altın Han yıkılıyor!

Kocaeli Altın Han yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Fuar içinde bulunan Altın Han binası ile birlikte SEKA 3 ve 4’üncü trafo ve Su Hazırlama binasını yıkacak. Bina yıkımını yıkımdan çıkan malzeme karşılığı yapacak olan büyükşehir, yıkımdan para da kazanacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2 Aralık’ta Encümen’de yapacağı yıkım karşılığı malzeme satış ihalesinde Kocaeli Fuar’ının bir dönem simge mekanlarından olan ve şu anda atıl durumda olan Altın Han binasını yıkacak. Altın Han dışında ihalede SEKA 3 ve 4’üncü Kağıt fabrikalarının trafoları ve Su Hazırlama binaları yıkılacak. Genel Sekreter Tahir Büyükakın başkanlığında yapılacak Encümen toplantısında saat 10.30’da yapılacak ihalede Büyükşehir hem kullanılmayan binaları yıkacak, hem de binaların içinde kullanılmayan malzemelerinden para kazanacak.


İHALEDEN PARA KAZANACAK

Kocaeli Fuarı içinde yer alan ve geleneksel han kültürünün yaşatılması amacı ile inşa edilen Altın Han, yıllardır atıl durumda olması nedeniyle adeta kullanılamaz hale geldi. Büyükşehir Belediyesi fuar alanında Altın Han olmak üzere atıl duruma düşen yapıları yakacak. Altın Han’ın yıkımı SEKA 3 ve 4’üncü Kağıt fabrikaların trafoları, Su Hazırlama binalarını birlikte Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkacak. Yıkım için ihaleye çıkan Büyükşehir, yıkıma para vermemek ve yıkılacak binaların kullanılan malzemeleri karşılığında ihaleyi yapacak. Kullanılan malzemelerin değerinin yıkımdan fazla olması nedeniyle Büyükşehir bu ihaleden para kazanmayı da planlıyor.


MUHAMMEN BEDEL 105 BİN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen salonunda 2 Aralık’ta yapılacak olan ihaleye katılmak isteyen vatandaşlar teklif mektuplarını en geç 1 Aralık saat 12.00’ye kadar Encümen’e teslim edebilecek. Encümen’de yapılacak olan ihale ile yıkım kararı verilen Altınhan, SEKA 3 ve4’üncü Kağıt Fabrikalarının trafoları ve Su Hazırlama binalarının temelleri dahil yıkımı, enkazın döküm yerine taşınması ihalesinin muhammen bedeli 105 bin lira olarak belirlendi.


Demokrat Kocaeli 



Geri Dön