19 / 04 / 2024

Kocaeli Arena Mayıs sonunda açılıyor!

Kocaeli Arena Mayıs sonunda açılıyor!

KASK tarafından organize edilen Kocaeli Genç Sporcu Buluşması'nda konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Arena Stadı'nın en geç mayıs ayı sonuna kadar açılacağını açıkladı.



Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AKP Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP İzmit İlçe Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kocaeli Amatör Spor Klüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydıner ve Kocaeli'de bulunan amatör spor kulüplerinin temsilcileri ve sporcuları katıldı.



SPORDA GELİŞME SAĞLADIK

KASK tarafından organize edilen Kocaeli Genç Sporcu Buluşması'nın açılış konuşmasını yapan isim KASK Başkanı Murat Aydıner oldu. Murat Aydıner konuşmasında şu ifadelere yer verdi: " Bugün federasyonumuzun büyük bir aile olduğunu gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Spor dini, dili, ırkı ayırmaksızın herkesin bir arada olduğu önemli bir olgu. Buna biz de çok önem veriyoruz. Bizim ilimizde spor son dönemlerde özellikle 14­15 yılda önemli gelişmeler sağladı bizim ilimizde. Hem tesislerimiz, hem sporcularımızla İstanbul'dan

sonra ikinci il olma noktasına geldik. Bu büyüme sizlerin spora verdiği desteğin, yerel yönetimlerimizin ve belediyemize destek sağlayan hükümetimizin destekleri büyümemizi sağlamıştır.


DÜNYA İLE YARIŞACAK DURUMDAYIZ

Spor salonları, havuzlar siz gençlerimiz için yapılıyor. Bakanlarımızla bürokratlarımızla her zaman iç içe olan ve bu enerjiyle de ilimize güzel spor salonları, çalışmalar kazandıran bir federasyonuz." Ardından kürsüye gelen isim ise Milli Savunma Bakanı Fikri Işık oldu. Işık sporculara şu cümlelerle hitap etti: " Spor sağlıklı toplumların olmazsa olmazı. Spor yapan gençler hem beden hem de ruh sağlıklarını koruma imkanına sahip oluyor. Spora yapılan her kuruşluk yapılan yatırım toplumun beden ve ruh sağlığına yapılan yatırımdır. Hükümetlerimiz döneminde spora ciddi yatırımlar yaptık. Türkiye tesis alt yapısını güçlendirdi. Pek çok alanda dünya ile yarışacak alt yapısına kavuştuk. Bunun büyük bir başarı

olduğunu bilmenizi isterim. Önemli başarılara imza attık.


İSTANBUL'DAN SONRA İKİNCİYİZ

Çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdürüyoruz. Kocaeli son 14 yılda Türkiye'de spor yatırımlarının en fazla arttığı illerin başında geliyor. Bütçe imkanlarıyla yaptığımız yatırımlar var ama en az bu kadar önemli olan Büyükşehir Belediyemizin yaptığı yatırımlar var. Kocaeli tesisler açısından Türkiye'nin İstanbul'dan sonra en iyi 2. ili. 2002 yılında lisanslı futbolcu sayımız 10­12 bin civarındaydı. Şu anda 241 bin sporcumuz lisanslı sporcu sayısına ulaştı. Bu Kocaeli için büyük bir başarı. Kocaeli'nin son dönemde kazandığı en önemli yatırımlardan olan Kocaeli stadını da hizmete açacağız. En geç Mayıs ayının sonunda stadyumumuzu hizmete açacağız.



Kocaeli Barış Gazetesi 


Geri Dön