20 / 04 / 2024

Kocaeli Başiskele Kent Meydanı’nın temel uygulamaları yapılıyor!

Kocaeli Başiskele Kent Meydanı’nın temel uygulamaları yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Başiskele Kent Meydanı ve Yeni Belediye Hizmet Binası projesini uygulama aşamasına başladı. Kazı çalışmaları yapılan proje alanında inşaat temel çalışmaları sürüyor.





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Başiskele Kent Meydanı ve Yeni Belediye Hizmet Binası projesini uygulama aşamasına başladı. Kazı çalışmaları yapılan proje alanında inşaat temel çalışmaları sürüyor. Serdar Mahallesi’nde 10 dönümlük alanda gerçekleştirilen çalışmayla Başiskele modern bir kent meydanı ve belediye hizmet binasına kavuşacak.


PROJE ALANI 6 BİN 810 METREKARE


Kent meydanı ve belediye hizmet binası bodrum, zemin ve iki kat şeklinde inşa edilecek. Projede çalışma içerisinde kamera, kartlı geçiş sistemi, yangın tesisatı, acil anons sistemi, meclis salonu için özel ses görüntüleme sistemi gibi teknik uygulamalar bulunacak. Bodrum katta sığınak, arşiv ve teknik birimler bulunacak. Zemin kata seminer salonu, birinci katta da ofisler yer alacak. İkinci kata idari personel odaları yapılacak. Projedeki bina alanının dışında kalan bölüm kent meydanı olarak düzenlenecek. Projede 52 araçlık bir de otopark yer alacak. Projenin toplam inşaat alanı 6 bin 810 metrekare olarak gerçekleşecek.


 


ÜÇ FARKLI KAPLAMA UYGULANACAK


Ana bina iskeleti betonarme olup dış cepheye traverten kaplama, ahşap kaplama, alüminyum giydirme cephe ve alüminyum cephe motifi uygulanacak. Ana bina çatısı metal kenetli çatı sistemi ile kaplanacak. Seminer salonu iskeleti çelik karkas olup dış cephesi cam ve traverten kaplama şeklinde düzenlenecek.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön