28 / 03 / 2024

Kocaeli Başiskele'de cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor!

Kocaeli Başiskele'de cephe iyileştirme çalışmaları başlıyor!

Kentteki cephe iyileştirme çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Başiskele'deki evlerin cephelerini yeniliyor.



 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Güzel Evim Güzel Kentim projesi kapsamında nitelikli cadde ve sokaklardaki evlerde cephe iyileştirmesi uygulamasına devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yeni yapılacak çalışmalarla Başiskele ilçesi Mahmut Paşa Mahallesi’nde yer alan Mahmut Paşa Caddesi üzerinde yer alan evlerin cephelerinde de estetik çalışma yapılacak.

VATANDAŞ BİLGİLENDİRİLDİ

Kent dokusunun hoş bir görünüme kavuşturulması için başlatılan proje ile Mahmut Paşa Caddesi’ndeki evler projede belirlenen renklerde boyanarak bir bütünlük ve estetik yapı kazandırılmış olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından Sekapark Otel’de yapılan toplantı ile evleri boyanacak olan vatandaşlara proje hakkında bilgi verildi. Toplantıda Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel projeyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.


DEVAM EDECEK

Toplantıda açıklamalar yapan İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler “Mahmut Paşa Caddesi’ndeki cephesi bozuk yapılarla ilgili çalışma yaptık. Bu çalışma kapsamında caddedeki mevcut yapıların sıva tamiratları, boyanması ve buna benzer uygulamalarla ilgili vatandaşımıza destek anlamında bir çalışma yapacağız. Diğer ilçelerimizde de projeyi devam ettirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.


ÖNCEKİ UYGULAMALAR

Güzel Evim Güzel Kentim projesi kapsamında cephe iyileştirme uygulaması D-100 kenarında yer alan yapılarda iki etap olarak uygulandı. Projenin devamında ise Adliye önü tramvay güzergahı İzmit Hafız Binbaşı Caddesi’nde de cephe iyileştirme çalışmaları yapıldı. 
 


Geri Dön