26 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde daire takas tartışması!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde daire takas tartışması!

Büyükşehir Belediyesi’nin dün yapılan meclis toplantısında 24 dairenin takas edilmesi ile ilgili maddede tartışma çıktı. CHP’li üyeler, bu konutların dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlarla verilmesini isteyerek takasa karşı çıktı



Büyükşehir Belediyesi’nin mart ayı meclis toplantısı dün Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yurt dışında olması nedeniyle toplantıyı Zekeriya Özak yönetti. Meclis açılışında söz alan Özak, ameliyat olan CHP’li Hüseyin Yılmaz’a ve partili meclis üyelerine geçmiş olsun dileklerini iletti.


DEĞER: GEREĞİNİ YAPIN

Konuşmasında Ankara’daki terör saldırısına değinen Özak, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi ve İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle andıklarını söyledi. Terör saldırısı ile ilgili söz elen CHP’li Nihat Değer ise, “Ankara’da 37 kişi öldü. Bu saldırı hayalleri bitirdi. Ölüm ensemizde yaşamak zorunda değiliz. Güvenlik açığında sorumlu olanlar gereğini yapmalıdırlar” dedi. Değer, İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut’u da attığı twit nedeniyle hain ve provokatör olarak gördüğünü söyledi.


“TESİS İÇİN YER BAKILIYOR”

Öte yandan mecliste gündeme gelen ve Körfez İlimtepe bölgesinde yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi ile ilgili çalışmaların devam ettiği bildirildi. Bu konuda açıklama yapan başkan vekili Zekeriya Özak, “Tesisin kurulacağı yerle ilgili çalışma yapılıyor. Kriterlere dikkat edilerek araştırma yapılıyor. Bilimsel bir çalışma yapılıyor. ÇED gibi konularda yasal süreç işletiliyor” dedi.


KAMUOYUNA AÇIKLAYACAĞIZ

Bu arada ilimizde yaşayan ve dilencilik yaptırılan Suriyeli küçük çocukların durumu da mecliste görüşüldü. Bu konuda söz alan Özak, “Bu çocuklar ölümden kaçtı. Dilencilik yapan çocuklara üzülerek bakılıyor. Zabıtalar gerektiğinde müdahale ediyor. Sorun çözülecektir” dedi. Özak kat yükseklikleri ile ilgili olarak da İmar Komisyonu tarafından çalışma yapıldığını, sonucun kamuoyu ile paylaşılacağını dile getirdi.


CHP’YE RAĞMEN KABUL EDİLDİ

Daha sonra rutin gündem maddelerine geçildi. Kadıköy Mahallesi’ndeki katlı otopark projesinin teras katında bulunan işyerinin düğün salonu ve sosyal tesisin işletilmesinin Antikkapı AŞ’ye devredilmesi AKP’lilerin oyu ile kabul edildi. Ayrıca mülkiyeti Büyükşehir’de bulunan 24 adet taşınmazın satışı, trampası ve takas edilmesine CHP muhalefet etti.


KONUTLAR DAR GELİRLİYE VERİLSİN

Bu konuda söz alan Orhan Tanış, “Konutların satışı noktasında yapı müteahhidi gibi çalışılıyor. Belediye pazarlama işine girdi. Bunlar bizim sorumluluğumuzda değil. Kent Konut doğru tespitlerde bulunmalı. Satılacak olan konutların dar gelirlilere uygun fiyatlarla verilmesi gerekiyor” dedi.


 “AMACIMIZ TİCARET DEĞİL”

Tanış’a yanıt verin Zekeriya Özak ise, “Başiskele’de 14, Gebze’de 10 daire var. Bu daireler Zemin ve bodrum katlara rağbet olmuyor. Bu nedenle kaynak amacıyla kullanılması ön görülüyor. SGK, Maliye, Hazineye, yapılan kamulaştırmalar var. Bunların ödemeleri yapılmaktadır. Hemen satılacak diye bir şey yok. Vatandaş bazen kamulaştırılmış daire isteyebiliyor. Bu eldeki daireler bunun için kullanılıyor. Amacımız ticaret değil” diye konuştu. Gündem maddesi AKP’nin oylarıyla kabul edildi.      


TOKİ İLE PROTOKOL

Bu arada Karamürsel ve Derince sınırları içindeki park yerlerinin Belde AŞ’ye kiralanması konusu da CHP’nin muhalefetine rağmen meclisten geçti. Ayrıca Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın, Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile trampa ve taşınmaz devirleri hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Büyükşehir Mali Müşaviri Necmi Özen, “Protokol taslağı hazırlandı. Yeniden mecliste görüşülmesini istiyoruz. Bazı yerlerin devri söz konusu. 500 bin metrekare alan ücretsiz devredilecek” dedi. Zaman konusunda sıkıntı olduğunu belirten Zekeriya Özak ise direk oylama istedi. CHP ret oyu vermesine karşın AKP’nin oylarıyla madde kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin bir sonraki meclisi 14 Nisan Perşembe günü yapılacağı açıklandı.


Kocaeli


Geri Dön