26 / 04 / 2024

Kocaeli Büyükşehir'den, MİA kararına itiraz geldi!

Kocaeli Büyükşehir'den, MİA kararına itiraz geldi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Danıştay'ın MİA Projesi'yle ilgili kararına itiraz etti. Şimdi, dosya bir kez daha incelenecek. 1/5000 ve 25 binlik planlarla ilgili bozma kararı yok.



Eski Gölcük Yolu ile Yeni Gölcük Yolu arasında bulunan Merkezi İş Alanı (MİA) Projesi'nde her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Bilindiği gibi tam anlamıyla kördüğüm olan MİA ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli İdare Mahkemesi'nin MİA Projesi ile ilgili 'Yürütmeyi Durdurma' kararını Danıştay'ın kaldırdığını açıklamıştı. 


NE OLMUŞTU? 


Kocaeli 2. İdare Mahkemesi, 1/1000, 5000 ve 25000 ölçekli nazım imar planlarına ilişkin belediye meclisinin kararını (MİA olarak adlandırılan planını) iptal etmişti. 

Danıştay 6. Dairesi verdiği kararla 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ilişkin kararı onamış, 1 /5000 ve 25000'lik planları bilirkişi heyetince incelenmesi sonucunda düzenlenecek rapora göre yeniden karar verilmesi şeklinde bozmuştu. 


YENİDEN İNCELENECEK


Yani 1/5000 ve 25 binlik planlarla ilgili lehte ya da aleyhte bozma söz konusu değildi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi, Danıştay'ın kararına itiraz etti. 


Konu hakkında açıklama yapan davacı avukatı Arzu Türkkal Enç, "Belediye, imar planının bir kısmının onandığını diğer kısmının bozulduğunu ileri sürdü ve kararı doğru bulmadığını söyledi. Şimdi ise dosya bir kez daha incelenecek. Bize göre mahkemenin kararı doğru. Bu tür konularda pek değişiklik olmaz" dedi.


Bizim Kocaeli



 


Geri Dön