16 / 04 / 2024

Kocaeli Çayırova Yenimahalle ASM için hizmet binası yapılması önerildi!

Kocaeli Çayırova Yenimahalle ASM için hizmet binası yapılması önerildi!

Kocaeli Çayırova Yenimahalle Aile Sağlığı Merkezi için yeni bir hizmet binası yapılması önerisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Çayırova Yenimahalle Aile Sağlığı Merkezi için yeni bir hizmet binası yapılması önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Türkkan, ''Kocaeli Çayırova Yenimahalle Aile Sağlığı Merkezi (ASM) tibbi, teknik ve fiziksel yetersizlikler içerisinde yaklaşık 46 bin vatandaşımıza hizmet vermeye çalışmaktadır. 130 bin nüfuslu Çayırova ilçe nüfusunu baz aldığımızda hasta kapasitesinin üzerinde faaliyet gösteren ASM’nin yeterli hizmeti vermesi mümkün değildir. Mevcut ASM faaliyet gösterdiği alanda gerekli acil müdahale için triyaj imkanlarına bile sahip değildir. Mevcut bina bir işyerinden dönüştürülmüş olup, hasta bekleme alanları, koridorlari, hasta muayene odaları, sağlık görevlilerin dinlenme alanları düşünüldüğünde standartların çok altında imkanlara sahiptir'' diye konuştu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1) Çayırova Yenimahalle Aile Sağlığı Merkezi için yeni bir hizmet binası düşünülmekte midir? Düşünülmekteyse hizmete gireceği tarih hangi dönemdir? 
2) Yetersiz olan mevcut ASM’nin hizmet verdiği alan kiralanmıştır. Yenimahalle ASM için mevcut ihtiyaçlara cevap verebilecek yeni bir sağlık tesisi alanının kiralanarak vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması mümkün müdür? 
3) Çayırova’da hem mevcut ASM'lerin yükünü hafifletmek hem de daha fazla insanımızı  sağlık hizmetleriyle buluşturmak üzere açılması planlanan yeni ASM’ler düşünülmekte midir? Bakanlığınızın bu yönde herhangi bir yatırım programı bulunmakta mıdır?


Geri Dön