29 / 03 / 2024

Kocaeli Çayırova'ya olimpik yüzme havuzu inşa ediyor!

Kocaeli Çayırova'ya olimpik yüzme havuzu inşa ediyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çayırova’ya yarı olimpik yüzme havuzu inşa etmek için çalışmalara başladı. 2 bin 628 metrekare alan üzerine inşa edilen yapı, bin 979 metrekare kapalı alana sahip olacak.



Büyükşehir Belediyesi, Körfez’den sonra ikinci yarı olimpik yüzme havuzunu Çayırova’ya kazandırıyor. Kocaeli’de yüzme sporunun gelişmesi ve yüzme sporu aktivitelerinin yapılabilmesi için inşa edilen yüzme havuzları pek çok sporcunun yetişmesine de katkı sağlıyor. Bu amaçla Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Çayırova Akse Mahallesi’nde yarı olimpik yüzme havuzu inşa ediliyor.

 

ÇOCUK HAVUZU DA OLACAK


2 bin 628 metrekare alan üzerine inşa edilen yapı, bin 979 metrekare kapalı alana sahip olacak. Binada 12,5x25 metre ebadında yarı olimpik yüzme havuzu yer alacak. Tesiste ayrıca 6x9 metre ebadında birde çocuk havuzu bulunacak. Tesiste antrenör, can güvenlik, sağlık, personel odaları ve soyunma odaları, kafeterya, 100 kişilik seyirci oturma alanı, fitness salonu, plates ve aerobik salonu bulunacak. Bina temel imalatları devam ediyor.





Manşet Kocaeli 


Geri Dön