25 / 04 / 2024

Kocaeli Dilovası'na yarı olimpik yüzme havuzu!

Kocaeli Dilovası'na yarı olimpik yüzme havuzu!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası'na yarı olimpik yüzme havuzu inşa ediyor.



Her ilçeye bir yüzme havuzu inşa edecek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu doğrultuda projelerini bir bir hayata geçiriyor. Kenti spor mekânlarıyla donatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gençlerin yetişmesi için bu alanlara önem veriyor. Yarı olimpik yüzme havuzları kentin pek çok yerinde yerlerini alırken yeni mekânlar için de farklı projeler hazırlanıyor. Bu kapsamda Dilovası ilçesinde yarı olimpik yüzme havuzu inşa edilmesi için ilk adım atıldı.

6 FİRMA TEKLİF VERDİ


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tesisin yapımı için ihale gerçekleştirdi. Yapılan ihaleye altı firma teklif zarfı sundu. En düşük teklif 9 milyon 788 bin lira ile Modern Yapı’dan gelirken en yüksek teklifi 11 milyon 641 bin lira ile Elyapı İnşaat verdi. Yüklenici firmanın belirlemesinin ardından proje 270 günde tamamlanarak hizmete açılacak.

TAM DONANIMLI


Dilovası Bilal-i Habeş Caddesi üzerinde yer alan Dilovası Spor Salonu ve Şehit Nihat Karadaş Spor Tesisi arasında kalan alanda yarı olimpik yüzme havuzu yapacak. Proje alanı 4 bin 400 metrekare olan yapının, toplam inşaat alanı ise 4 bin 200 metrekare olacak. Yapının bodrum katında 2 adet masa tenisi salonu, 2 adet satranç ve 1 eğitmen odası ile soyunma odaları ve duşlar bulunacak. Yapının tesisat su deposu, kazan dairesi, havuz tesisat odası ve klima santrali gibi kısımlar da bu katta yer alacak.

YARI OLİMPİK VE ÇOCUK HAVUZU 


Yapının zemin katı giriş fuayesi, yarı olimpik yüzme havuzu ve çocuk havuzundan meydana gelecek. Ayrıca bu katta kafeterya, 2 adet antrenör odası, 2 adet soyunma odası ve büro birimleri bulunacak. Birimci katta ise kat fuayesi, bay ve bayan fitness salonu, soyunma ve duş alanları, mescitler ve 94 kişilik seyirci tribünü yer alacak.


Geri Dön