24 / 04 / 2024

Kocaeli Kandıra’ya yarı olimpik yüzme havuzu geliyor!

Kocaeli Kandıra’ya yarı olimpik yüzme havuzu geliyor!

Kocaeli’nin tüm ilçelerini Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’na kavuşturmayı planlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Lanm



 

Kocaeli’nin tüm ilçelerini Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’na kavuşturmayı planlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’ya da bir havuz daha inşa ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kocaeli’de yaz deniz turizmi denince akla ilk gelen Kandıra yüzme sporunda bu tesisle iddialı hale geliyor. 


CAZİBE MERKEZİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sahillerde yaptığı düzenlemeler ve mavi bayraklı plajlar Kandıra ilçesini de cazibe merkezlerinden biri haline getirdi. Bu tür tesis ve yatırımlarla gelişen ilçe, hem Kocaeli’nin hem de çevre illerin yaz günlerinde uğrak yerleri oldu. Bu doğrultuda yüzme sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması için Kandıra şehir merkezinde yarı olimpik yüzme havuzu hayata geçiriliyor. Çalışmaları başlayan tesisin havuz bölümü kolon ve perde kalıp montajlarına da başlandı. Projede hafriyat uygulamaları da sürüyor.


YARI OLİMPİK


Kandıra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu toplam 3 bin 370 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Yapı bodrum, zemin ve bir kat şeklinde yapılacak. Zemin katta giriş fuayesi, 12,50 çarpı 25 metre ebadında yarı olimpik yüzme havuzu, 3 çarpı 10 metre çocuk havuzu bulunacak. Bu katta ayrıca kafeterya, idari birimler, 2 adet antrenör odası, 2 Adet Soyunma Odası ve wc’ler yer alacak.
 


Geri Dön