19 / 04 / 2024

Kocaeli Emek ve İnönü Mahalleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Kocaeli Emek ve İnönü Mahalleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Çayırova'da bulunan Emek ve İnönü Mahallelerinde 2009 yılında kentsel dönüşüm projesi başlatılmak istenmişti.Çayırova Emek ve İnönü Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki sorunları tespit ederek çözüm için belediyeden talepte bulunacak.



Çayırova'da bulunan Emek ve İnönü Mahallelerinde 2009 yılında kentsel dönüşüm projesi başlatılmak istemişti.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Çayırova Belediye Meclisi'ndeki kararlar doğrultusunda bu 2 mahalle proje kapsamına alındı. Polis ve zabıtalarla sürekli karşı karşıya gelen, Çayırova'dan İzmit'e yürüyüşler düzenleyerek projenin geri çekilmesini isteyen mahalleli, direnerek projenin başlamasına engel oldu. Kocaeli İdare Mahkemesi'nde başlatılan hukuk zaferini ise yine mahalleli kazandı. Mahkeme aldığı kararla projenin hukuksuz olduğuna hükmetti.

 

HİZMET İSTİYORUZ 

Mahalleliler alınan mahkeme kararından sonra mahallelerindeki sorunları tespit etmek için kolları sıvadı. Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca, Emek Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çapkın, dernek üyeleri, birlikte şehir plancısı ve mimar olan Güldem Demir, Tuğçe Tezar ve Mihmander Ucube geçtiğimiz gün her iki mahallede sorunların tespiti için çalışma başlattı. Dernek başkanı Murat Koca yapılan çalışmayla ilgili olarak şunları söyledi; "Mahalleliler olarak en baştan beri söylediğimiz şey 'mahallemize hizmet alamıyoruz.' Bu konuyla ilgili olarak defalarca Çayırova Belediyesi ile görüştük.

 

ÇÖZÜM İSTEYECEKLER 

Ancak belediye yetkilileri bu mahallelerde kentsel dönüşüm olacağı için bir çalışma yapmadıkları söylüyorlardı. Kentsel dönüşüm kararı mahkemece iptal edildi.Şimdi mahalleliler olarak mahallemize ihtiyaç duyulan hizmetin yapılmasını istiyoruz. Şehir plancısı ve mimar olan Güldem Demir, Tuğçe Tezar ve Mihmander Ucube ile birlikte mahallelerde olan sorunların neler olduğunu tespit edeceğiz. Daha sonra belediyeye giderek bu sorunların çözümü noktasında talepte bulunacağız." 


Bizim Kocaeli 


Geri Dön